Yanan evin balkonunda kurtarılmayı bekledi

Güncelleme Tarihi:

Yanan evin balkonunda kurtarılmayı bekledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2009 22:03

ANTALYA'da, yeni evli 27 yaşındaki Münevver Perçin, evde elektiklerin kesilmesi üzerine mumu yakıp masanın üzerine bıraktı. Mumun masadaki plastik çiçekleri tutuşturması sonrasında alevleri söndüremeyen ve dumandan çıkışı bulamayan Perçin, canını kurtarmak için balkona sığındı. Gözyaşları arasında balkonda yardım bekleyen kadın, itfaiye tarafından kurtarıldı.

Olay, bugün akşam saat 19.30 sıralarında Altındağ Mahallesi, Güllük Caddesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Mustafa Işık Apartmanı 1'nci kat, 9 numaralı dairesinde oturan Münevver Perçin, elektriklerin kesilmesi üzerine yaktığı mumu masanın üzerine bıraktı. Masada bulunan plastik çiçeklerin tutuşması ile oluşan alevleri söndermeye çalışan Perçin, başarılı olamayınca itfaiye çağırdı. Yollarda park eden araçlardan dolayı itfaiye ekipleri olay yerine ulaşmakta zorlandı. Polisin de yardımı ile araçların çekilmesi sağlandı ve yangına müdahale edildi.

Bu arada evinin balkonuna çıkan Münevver Perçin, kurtarılmayı bekledi. Dumandan zehirlenmemek için balkonun en uç noktasına kadar gelen kadın, bir yandan da cep telefonuyla aradığı yeni evlendiği eşine durumu anlattı. Gözyaşları içinde kurtarılmayı bekleyen kadın, itfaiye ekiplerinin balkona dayadığı merdivenle aşağıya indirildi. Şok yaşayan kadına ilk müdahalesi ambulans içinde yapıldı. Daha sonra binada dumandan etkilenenler dışarıya çıkarılarak ambulansta tedavileri yapıldı.

EŞİNİ SAVUNDU

İtfaiye ekipleri, yaklaşık 10 dakikalık çalışmanın ardından yangını sürdürürken apartmanda oturan bazı ev sahipleri, evi yanan Münevver Perçin'i dikkatli olmamakla suçladı. Yeni taşınan kiracı kadın yüzünden kendi evlerinin de zarar gördüğünü söyleyen apartman sakinlerine, çevrede bulunanlar tepki gösterdi. İşten dönen Mehmet Perçin ise eşini teselli ederek, “Kimin evi zarar gördüyse karşılarım. Yaptıkları çok ayıp. Ev ve eşyalar eşimin hayatından önemli değil” dedi.

Yangın sırasında bir otomobil de apartmandan düşen tahta parçaları nedeniyle zarar gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!