Yanal'ı vermiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yanalı vermiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2001 02:21

Ankaragücü yönetimi, F.Bahçe'nin istediği teknik direktör Ersun Yanal'ı vermeyeceğini resmen açıkladı. Başkent ekibinin yönetimi, dün sabah yaptığı toplantıda çıkan bu kararı, Fenerbahçelilere bildirdi.

Hamdi Akın'ın ısrarıyla gündeme gelen ‘‘Ersun Yanal transferi’’ iki kulüp yöneticilerinin önceki geceki 3.5 saat süren görüşmelerinde kilitlendi. Ankaragücü başkanı Cemal Aydın'ın ‘‘ben hocamı Ersun Yanal olarak seçtim, işlerim yolunda gidiyor. Kimseye de vermeye niyetim yok. Sadece siz istediniz diye buraya geldim’’ dediği Akın'ın ‘‘2 milyon dolar tazminatı olduğu iddia ediliyor. Size 350 bin dolar verelim, Ersun Yanal'ı bize verin’’ önerisini getirmesi, Ankaragücü'nde tepki yarattı. Basın sözcüsü Mümtaz Karakaya, ‘‘hem bizim hocamıza talip oluyor hem de yabancılarla görüşüyorlar. Bu, saygı duydukları Ersun hocaya yapılan ayıptır. Yönetim olarak, hocamızı F.Bahçe'ye vermeme kararı aldık. Bu kararı da çok sevdiğimiz Nihat Özdemir'e ilettik. Bu son kararımız’’ açıklamasını yaptı.

Ankaragücü başkanı Cemal Aydın ise iki gün boyunca yaşananlara tepki gösterdi ve ‘‘teknik direktörümüzün çalışmasından çok memnunuz. Bu konu, bizim açımızdan artık kapanmıştır’’ dedi.

YANAL DA İSTEMEDİ

Ankaragücü teknik direktörü Ersun Yanal, son birkaç gün içinde yoğunluk yaşadığını belirtti ve ‘‘Fenerbahçe büyük camia. Ancak ben içinde bulunduğum Ankaragücü camiasını çok seviyorum. Burada daha yapacak çok şey olduğuna inanıyorum’’ diye konuştu. Yanal'ın aklından Fenerbahçe'yi silmesinde yönetici Sadettin Saran'ın kendisini arayıp, ‘‘sen Fenerbahçe'nin yükünü kaldırabilirmisin?’’ diye sormasının da etkili olduğu öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!