Yan Odadan Melodiler

Güncelleme Tarihi:

Yan Odadan Melodiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Haftanın tek yeni filmi olan Yan Odadan Melodiler (Music From Another Room) 'çok özel' bir aşk öyküsünü anlatıyor.

Yönetmenliğini Charlie Peters'ın üstlendiği filmin hem konusu hem de anlatım biçimi oldukça ilgi çekici.

Hikaye 5 yaşındaki küçük Danny'nin doktor olan babası yanında olduğu sırada küçük bir kız çocuğunun doğumuna yardım etmesiyle başlıyor. Yeni doğanı kucağında tutan Danny bu küçük güzel yaratığa hayran oluyor. İlk tepkisi ise büyüyünce onunla evleneceği demek oluyor. Babası ona genç bir kadınla tanışmanın çok daha kolay yolları olduğunu anlatmasına rağmen Danny aradan geçen 25 yıl boyunca bu kolay yolların hiç birine başvurma ihtiyacı duymuyor. İngiltere'nin geçirdiği yıllar boyunca dünyaya gelmesine yardım ettiği bu küçük bebeği düşünüp duruyor ve eve geri döndüğünde bulduğu genç ve güzel kadına bir kez daha aşık oluyor. Ne var ki, 25 yıl öncesinin küçük bebeği Anna'sının şimdi genç ve başarılı bir adamla nişanlı olduğunu öğreniyor. Bu durum ise hem kendi duygularını gizlemesine hem de Danny'nin sevgisine cevap vermesine engel oluyor. Anna'nın annesi ise bu bir anda ailelerine giriveren sıcak fakat yine de farklı genç adamı kabul etmeye hazır bir görünüm çiziyor.

Yan Odadan Melodiler'in genç oyunculardan kurulu bir kadrosu var. Filmin Danny'sini İngiliz sinemasının genç yüzlerinden Jude Law canlandırıyor. Tiyatrodan gelme Law, daha önce Brian Gilbert'in Oscar Wilde'ın yaşamından kesitler sunan Wilde adlı filmindeki performansıyla gözdoldurmuştu.

Filmde, Danny'nin tam 25 yıl boyunca aradığı 'gerçek aşkı' Anna rolünde Gretchen Mol var. Sinemaseverler güzel yıldızı Matt Damon ile başrolünü oynadığı Tutku adlı filmden hatırlayacaklar.

Bu genç ikiliye tiyatro kökenli bir başka ünlü oyuncu Brenda Blethyn ile John Tenney, Jeremey Piven ve Jane Adams eşlik ediyor.

MELEKLERİN DÜŞ YAŞAMI

BOL ödüllü Fransız filmi Meleklerin Düş Yaşamı (La Vie Revee des Anges) 41 yaşındaki Erick Zonca'nın ilk yönetmenlik denemesi... Filmde başrolleri Elodie Bouchez ve Natacha Regnier paylaşıyorlar. Meleklerin Düş Yaşamı, Altın Küre'nin Fransa'daki eşdeğeri olarak kabul edilen Lumiere Ödülleri'nde en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi kadın oyuncu ödüllerini almıştı.

PROPAGANDA

YILIN en iddialı yerli yapımlarından biri olan Propaganda doğduğu, büyüdüğü Hisli Hisar kasabasına, Gümrük Muhafaza Müdürü olarak dönen Mehdi (Kemal Sunal) ve çocukluk arkadaşı, can dostu Rahim'in (Metin Akpınar) ailelerini kasabanın ortasından geçen sınır telleri ile parçalanan hayatlarını anlatıyor.

Yıllar sonra biraraya gelen iki dev oyuncu Kemal Sunal, Metin Akpınar, sinema ve televizyonun genç starı Meltem Cumbul, ilk sinema deneyiminde Rafet El Roman, Ali Sunal ve Kenan Baydemir'in aynaya yansıyan görüntülerinde Hisli Hisarlıları izleyeceğiz.

BİR BÖCEĞİN YAŞAMI

SON zamanların en güzel çizgi filmlerinden biri olan Bir Böceğin Yaşamı (A Bug's Life) bayramda minikleri sevindirmek isteyenlere çok iyi bir fırsat sunuyor. Geniş ekrana yayılan sinemaskop tekniğiyle hazırlanan filmin yönetmenliğini bilgisayarlı animasyon sanatının öncülerinden kabul edilen çitf Oscar'lı John Lasseter yapıyor. Yürekleri ısıtan karakterleri, baş döndürücü görsel efektleri ve seyirciyi kahkahaya boğan esprileriyle Bir Böceği Yaşamı, akla gelebilecek her boyutta ve şekilde böceğin yaşamını sürdürdüğü yeraltı dünyasının bugüne dek hiç görmediğimiz fantastik atmosferinde gelişen bir epik masal...

YOL

SENARYOSUNU Yılmaz Güney'in yazdığı yönetmenliğini Şerif Gören'in yaptığı Yol filmi, çekildikten tam 17 yıl sonra Türk izleyicisi ile buluştu.

Yol, yarı açık cezaevinden bir haftalığına izne çıkmış beş mahkumun yol hikayesini anlatan bir film...

Filmde önce otobüs daha sonra trenle süren yolculuk boyunca, ayrıntılı bir Türkiye panaroması çiziliyor. Müzikleri Zülfü Livaneli'ye ait olan film oldukça zengin bir oyuncu kadrosuna sahip. Tarık Akan, Şerif Sezer, Halil Ergün, Meral Orhonsay, Necmettin Çobanoğlu, Hikmet Çelik ve Tuncay Akça’nın rol aldığı film 17 yıl sonra nihayet sinemalarda.

VAMPİRLER

VAMPİRLER adlı roman, yönetmen John Carpenter'ın elinde müthiş bir filme dönüşmüş. Ünlü yönetmen Carpenter, vampirleri son derece iyi incelemiş olan bu kitabı, bugüne değin Western'lerde rastladığımız birçok elementle birleştirmeyi başarmış. Başrollerini James Woods ve Daniel Baldwin'in paylaştığı Vampirler, yönetmenin bugüne kadar yaptığı filmlerden ayrıcalık göstermeyerek, John Carpenter'ın idolüne yakışır şekilde beyaz perdeye aktarılmış bir film...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!