'Yan gel yat yok artık'

Güncelleme Tarihi:

Yan gel yat yok artık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2017 00:30

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın çağrısıyla önceki gün bir araya gelen partiler Meclis İçtüzüğü değişikliği konusunda uzlaşamazken AK Parti kendi önerisi için düğmeye bastı. Üzerinde çalışılan değişiklikle, devamsız ya da Meclis’te taşkınlık yapan milletvekillerine para cezası öngörülüyor.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, Hürriyet’e açıklamalarında Meclis’e devamsızlık konusuna dikkat çekerek, “18 aydır süren yeni yasama döneminin 14 ayında gelmediği halde maaş alan var. Raporlu, izinli... Buna ilişkin gerekli düzenlemelere gidilecek. ‘Yan gel yat Osman’ yok artık” dedi. Elitaş, Meclis’e devamsızlığın yanı sıra Meclis Genel Kurulu’nda taşkınlık yapanlara disiplin ve para cezası da getirileceğini söyledi. Elitaş, “Bu öneriyi önceki içtüzük çalışmalarımız sırasında CHP getirmişti, güzel bir şey. TBMM’ye gelmeyenin maaşından kesilecek” bilgisini verdi.

Düzenlemeyle Meclis’te son dönem yaşanan kavgalar da içtüzüğe, “fiili saldırıda bulunmak” başlığı altında girecek ve Meclis’ten geçici çıkarma cezası kapsamına alınacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!