Yamuk’u öldürmenin cezası

Güncelleme Tarihi:

Yamuk’u öldürmenin cezası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 00:00

Bir büfenin önündeki felçli ve hasta kediyi tekmeleyerek öldüren üniversiteli genç, 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

İZMİR 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi, Ahmet Hüsnü Arda Baran’ın işlettiği büfenin önündeki kutuda yatan Yamuk adlı felçli ve hasta kediyi tekmeleyerek öldürmekten yargılanan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencisi Ufuk Günaydın hakkında karar verdi. Davanın son duruşmasına, Yamuk’un sahibi Baran ve hayvanseverler katıldı. Hâkim, sanık Günaydın’ın, kedinin bedeli olarak Baran’ın talep ettiği 1000 TL’yi ödediğini belirtti.

Reddedilen ceza

Baran’ın avukatı, sanığa hapis cezası verilmesi yerine, Menderes ilçesindeki Şopengazi Hayvan Barınağı’nda bir süre görev yapması yönünde karar verilmesini talep etti. Bu talebi reddeden hâkim, Ufuk Günaydın’ı 4 ay hapse mahkûm etti, ardından cezayı 3 ay 10 güne indirip hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Baran’ın, Ufuk Günaydın’ın ödediği 1000 TL’yi Şopengazi Hayvan Barınağı’na bağışlayacağı duyuruldu.

Haberin Devamı

Kameraya yakalandı

/images/100/0x0/55eb3d00f018fbb8f8b43c69

Ekim 2010’da Bornova’daki büfesini açmaya giden Ahmet Hüsnü Arda Baran, kedisinin öldüğünü görünce kamera kayıtlarını incelemiş, kedinin tekmelenerek ve başı ezilerek öldürüldüğünü tespit etmişti. Şikâyetin ardından para cezası kesilen Ufuk Günaydın serbest bırakılmış, Baran bu defa savcılığa başvurmuştu. Günaydın hakkında, “Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldürme, işe yarayamayacak hale getirme veya değerinin azalmasına neden olma” suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezası isteniyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!