Yalvardım ama dinlemeyip gitti

Güncelleme Tarihi:

Yalvardım ama dinlemeyip gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 00:00

Ördek avlamak için 3 metrelik sandalıyla Küçükçekmece Gölü’ne açıldıktan sonra kaybolan 39 yaşındaki Bülent Şimşek hâlâ bulunamadı.

Haberin Devamı

Şimşek’in babası Demir Şimşek, “Ava çıkmaması için yalvardım ama beni dinlemedi” dedi. Şimşek’le birlikte ava çıkan Nejat Yoldaş’ın cesedi ise önceki gün bulunmuştu.

SEFAKÖY’de oto elektrikçiliği yapan Bülent Şimşek ve Nejat Yoldaş, ördek avlamak için 23 Aralık Çarşamba akşamı Soğuksu Tren İstasyonu yakınlarından Küçükçekmece Gölü’ne açıldı. Şiddetli lodosa aldırmayan ikili, kıçtan takma motorlu fiberglas sandalla sazlıklara gitti. Bülent Şimşek saat 22.00 sıralarında babasını arayarak yardım istedi. Demir, Şimşek en kısa sürede yardım göndereceğini söyledi ancak bir daha oğluna ulaşamadı.

Çığlıkları duydular

Sahildekiler saat 22.30 sıralarında, “Kurtarın, boğuluyoruz, imdat” çığlıkları duydu. Gecenin sessizliğinde yankılanan sesin sahibini bulmaya çalışanlar, gölde bir şey göremeyince durumu polise bildirdi. Kayıkla göle açılmak isteyen polislere dalgalar engel oldu. Yardım çığlıkları 40 dakika sonra kesildi. Polisler ertesi gün yaptıkları incelemede, Nejat Yoldaş’ın cesedini buldu. Nejat Yoldaş’ın birlikte ava çıktığı Bülent Şimşek’e ve sandala ise ulaşılamadı. İstanbul Valiliği Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği, deniz polisi ve itfaiyeden gelen ekiplerle balıkçılar dün gölde arama yaptı. Sivil savunma ekipleri botlara seyyar olarak takılan sonar cihazlarıyla, balıkçılar da kanca ve ağlarla gölün dibini taradı ancak bir sonuç alamadı.

Av tek hobisiydi

Şimşek’in 15 yıllık evli dört çocuk babası olduğunu belirten kayınbiraderi Serkan Gölekoğlu, şunları anlattı: “İlk çocuğu doğduktan kısa süre sonra ölmüştü. Ailesine bağlı bir insandı. En büyük zevki avlanmaktı, 20 yılı aşkındır ava çıkardı. Televizyonda da sürekli av belgeselleri izlerdi. Mükemmel yüzerdi. Boğulmasına imkan vermiyorum. Beline kadar gelen avcı çizmelerinden giymiş bile olsa onu rahatlıkla çıkarırdı.” Öncelikle kayığı bulmaya çalışan ekipler, Bülent Şimşek’i kayığı çevresinde arayacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!