Yalova'da kuş gribi şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Yalovada kuş gribi şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 09:50

Yalova'nın Altınova İlçesi'nde, bir çiftlikte 200 kanatlı hayvan telef oldu. Yalova'ya, Iğdır'a bağlı Aralık İlçesi'nden gelen ve daha önce kestikleri hindiyi yiyen 8 kişilik bir aile, rahatsızlanınca İstanbul'daki Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiler.

Haberin Devamı

Türkiye'nin gündemine oturan ‘Kuş gribi’, Yalova'da da endişeye neden oldu. Altınova İlçesi'nde bir kanatlı hayvan üreticisinin çiftiliğinde önceki gün 200 kanatlı hayvan telef oldu. Yalova Vali Doç.Dr. Yusuf Erbay, bu hayvanların mikro biyolojik incelemelerinin yapıldığını ve kesinle kuş gribinden ölmediğini açıkladı.

Öte yandan Iğdır'ın Aralık İlçesi'nden 10 gün önce ‘kan davası’ yüzünde Yalova'ya göç eden ve kuş gribinin gündeme gelmesimden önce kestikleri bir hindiyi keserek yedikleri için çocukları 13 yaşındaki Fatma ve 8 yaşındaki Mehmet Ali ateşlendi. Manas ailesi, bu gelişme üzerine Yalova Devlet Hastanesi'ne gitti. Yalova Devlet Hastanesi'nde, baba Hakim, anne Sultan Manas ve çocukları 12 yaşındaki Seher, 19 yaşındaki Yılmaz ve Serhat Manas müşahede altına alındı. Manas ailesi, daha sonra kuş gribi şüphesiyle ambulansa bindirilerek İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'e sevk edildi. Manas ailesinin sevkinden sonra Yalova Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Ertan Sarıbaş, hastaneye çağrıldı. Hastanenin sağlık ekibi, olası bir kuş gribi salgınına karşın hastanedeki hastaların temas ettiği sedyeleri, kapıları ve duvarları özel bir ilaçla dezenfekte etti. Yalova İl Sağlık Müdürü Hulusi Satılmışoğlu, telefonla yaptığı açıklamada; “Doktor arkadaşlar hastas davrandılar. Biz en kötü ihtimali düşündüğümüz için tedbir aldık. 2 gün sonra kesin tanı belli ocak. Benim şahsi görüşüm, aile kuş gribi değil. Çünkü koşullar bunu gösteriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!