Yalova'da kritik saatler

Güncelleme Tarihi:

Yalovada kritik saatler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 15:59

Yalova'da, su sıkıntısının çözülmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, kentin ihtiyacının karşılandığı Gökçe Barajı'nın "ölü hacim" bölümünden su çekilmeye başlandı. 4-5 saat içinde isale hattında su verilmeye başlanacak.

Haberin Devamı

Bursa Büyükşehir Belediyesince Yalova'ya gönderilen "ölü hacim"den su çekim pompası, baraja indirildikten sonra çalıştırıldı. Pompayla alınmaya başlanan su, kısa sürede isale hattına bağlanarak şebeke verilecek.

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "ölü hacim"den su çekme işlemiyle kentin su sıkıntısının biraz da olsa giderileceğini bildirdi.

Vatandaşların bu suyu kullanabilmesi için önce arıtım tesisine aktarılacağını dile getiren Nergiz, "4-5 saat içinde isale hattına buradan su vermeye başlayabileceğiz. Kent arıtma tesisine gidecek suyumuzu daha sonra şebekeye vereceğiz. Yaklaşık 10 günlük suyumuz var. Bu suyun da Ortaburun Göleti ile bağlantımızı yapacağımız zamana kadar yeterli olacağını düşünüyorum. Ortaburun Göleti de bağlandıktan sonra da yaklaşık iki aylık suyumuz olacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!