Yalova Meclisi’nde ağaç protestosuna gaz

Güncelleme Tarihi:

Yalova Meclisi’nde ağaç protestosuna gaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 03:02

YALOVA Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman, Dağıstan’a yaptığı 5 günlük geziden döndü ve belediyede meclis toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yapılacak proje için Tonami Meydanı’nda ağaçların kesilmesine ilişkin tepkileri yanıtladı. Salman şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Elbette ağaçların kesilmesinden dolayı mutlu değilim. Son derece üzgünüm. Bu çok zor bir karardı. O ağaçlar alışveriş merkezi yapılmak için kesilmedi, termik santral için kesilmedi. Belediyeye ya da özel bir şahsa rant sağlamak için kesilmedi. Orada insan hayatı söz konusu. O kavşak yıllardan beri kazaların en çok yaşandığı noktalardan biri. Sadece 3.5 yıllık süreçte toplam kaza sayısı 1446, 1068 kişi yaralandı, 17 kişi hayatını kaybetti. Bu sürecin 2 yıllık bir geçmişi var. Bütün yazışmalar yapıldı, sökülebilecek ağaçlar söküldü. Karayolları ısrarla valilik kanalıyla, iktidar milletvekili kanalıyla bir an önce yapılması için üzerimde yazılı ve sözlü baskıda bulundular. Sonuç olarak konu masaya yatırıldı. Bıçak kemiğe dayandı. 30 santim çapın üzerinde bir ağacı sökecek teknoloji Türkiye’de yok. 158 ağaçtan 18’i söküldü, diğerleri ise kesildi.”
Salman, toplantıda bir grup çevrecinin tepkisiyle karşılaştı. Slogan atarak ağaçların kesilmesini protesto eden çevrecilere zabıta müdahale etti. Bir zabıta memurunun, gruba biber gazı sıkması nedeniyle salondakiler zor anlar yaşarken Başkan Salman toplantıyı bitirdi.

Haberin Devamı

Başkan zabıtaya kızdı
Olaylar sonrası yazılı açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, biber gazıyla müdahalenin kabul edilemez olduğunu ve bunu hoş karşılamadığını duyurdu. Ayrıca dün akşam CNN TÜRK’e telefonla bağlanan Salman, güvenlik kameralarını incelediklerini ve gazı sıkan zabıtaya ceza vereceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!