Yalova-Bursa arasında kar kalınlığı 30 cm oldu

Güncelleme Tarihi:

Yalova-Bursa arasında kar kalınlığı 30 cm oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 16:43

Soğuk hava ve kar yağışı yurt genelinde yaşamı olumsuz etkiliyor. Yalova'da, kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Yalova-Bursa karayolunun Süpürgelik mevkiinde, ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları ekipleri, Yalova-Bursa yolunun ulaşıma kapanmaması için kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Süpürgelik'te, 7 araç ile 24 saat çalışıyor. Tipi şeklinde yağan kar nedeniyle görüş mesafesinin zaman zaman 2-3 metreye kadar indiği bölgede, birçok araç buzlanma ve sürücü hatası nedeniyle yol dışına çıktı. Yalova-Bursa karayolunda, zincirsiz araç geçişine izin verilmiyor.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Liman İşletmesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, şiddetli poyraz nedeniyle limana gelen gemiler açıkta bekletiliyor. Yetkililer, Tekirdağ merkezde dalga boyunun 5 metreye ulaştığı ve olumsuz hava koşullarının perşembe gününe kadar sürmesinin beklendiğini, deniz ulaşımına, hava koşulları elverişli hale gelene kadar ara verildiğini kaydettiler. Yetkililer Şarköy İlçesi'nde de deniz ulaşımının sağlanamadığını belirttiler.

ÇORUM

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların kış aylarında sıkıntı çekmemeleri için belediye olarak her türlü tedbiri aldıklarını bildirdi. Şehiriçinde tretuvar ve yollarda oluşabilecek buzlanmalara karşı yeterince tuz stoklarının bulunduğunu belirten Başkan Atlamaz, “Kış aylarında özellikle ana arterlerde trafiğin ve yayaların sıkıntı çekmemesi için her türlü önlemleri aldık. Fen-İşleri Müdürlüğü bünyesinde 3 greyder 5 kepçe ve yeterince personel hazır bekletilmektedir” dedi.
Atlamaz, vatandaşların şikayetlerini “Alo Zabıta 153” numaralı telefonlara bildirmelerini istedi.

DÜZCE

Yoğun kar yağışı nedeniyle Düzce ve ilçelerinde 26 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Düzce merkezde 3, Akçakoca'da 9, Cumayeri'nde 4, Gümüşova'da 2, Gölyaka'da 5, Kaynaşlı'da da 3 köy yolu kapandı.
Ekipler, 7 greyder, 2 kamyon ve 1 kar küreme makinesiyle yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Kaymakamı Mustafa Demir, AA muhabirine, özellikle yüksek kesimlerde bulunan Aşağı Şapçı, Yukarı Şapçı, Karaibrahimler, Cazgirler, Kaykılar, Alakeçi, Yanıklar, Osmaniye ve Hacıbekirli köylerine ulaşımın sağlanamadığını söyledi. Demir, köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

ADIYAMAN

Adıyaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Bozan, yoğun kar yağışı ve soğuk havanın yaban hayatını olumsuz etkilediğini belirtti.

Bozan, aşırı soğuk ve her tarafın karla kaplı olması nedeniyle yaban keçilerinin merkez, Kahta ve Tut ilçeleri sınırları içerisindeki yaşam alanlarına yonca ve yem paketleri bıraktıklarını söyledi.

Yaban hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamasına yardımcı olmak amacıyla ekipler oluşturduklarını ifade eden Bozan, “Ekiplerimiz dün Kahta İlçesi'ndeki dağlık alanın değişik yerlerine yaklaşık 350 kilo atık et bıraktılar. Gerek yaban keçilerini ve gerekse kurtlara yiyecek desteğinde bulunmaya devam ediyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!