Yalova Belediye Meclisi'nde borç tartışması

Güncelleme Tarihi:

Yalova Belediye Meclisinde borç tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 16:30

Yalova Belediye Meclisi'nin Ekim ayı dördüncü birleşiminde belediyenin borçları konusunda tartışma yaşandı.

Haberin Devamı

Yakup Koçal başkanlığında toplanan Mecliste AK Parti'li üye Adem Gülsün'ün, belediyenin borcu olmadığını öne sürmesi üzerine tartışma çıktı.

"ANAMIZ AĞLADI"

Eski Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün'ün sözlerine tepki gösteren Belediye Başkanı Koçal, “Bırakın bu işleri. 'Borç yok diyorsunuz hala, var. Ayda 500 bin TL'yi ben babama mı ödüyorum? Ben Halk Bankasına ödüyorum bu parayı. Borcu düşürene kadar 'anamız ağladı' belediye olarak. Türkçe konuşuyorum; 85 milyon borcu aldık ilk sene 70'e düşürdük sonraki yıl 60'a indi. İnşallah 3 bu yılda da 40'a indireceğiz. Bu kadar açık” dedi.

"NETLEŞSİN, BİTSİN"

Gülsün ise 85 milyon TL olarak dile getirilen borcun olmadığını ileri sürerek, “Böyle bir borcun olduğuna inanıyor musunuz? Ben İçişleri Bakanlığından talep edeceğim. Bunun net olarak tespit edilmesini isteyeceğim. 85 milyon meselesi hala konuşuluyor, netleşsin, bitsin” diye konuştu.

Bu arada “Maşallah çok temiz, borçsuz bıraktınız” diyen Koçal'a, Gülsün, “Pırıl pırıl bıraktık. Ama hepsini şikayet ettiniz, mahkemeye gidildi ama hepsinden beraat ediyoruz. Siz ve Ahmet Özsümer'in hakkında görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açılıyor” şeklinde yanıt verdi. Toplantıda 2012 performans planı onaylandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!