Yalnız ve güzel ülkeme

Güncelleme Tarihi:

Yalnız ve güzel ülkeme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 00:00

61. Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülü Üç Maymun filmiyle Nuri Bilge Ceylan’ın oldu. Cannes’dan üçüncü ödülünü alan Ceylan yaptığı kısa konuşmada "Ödülü, tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkeme adıyorum" dedi.

Haberin Devamı

ÖDÜLÜN FAYE DUNAWAY'DEN ALDI

İŞTE CANNES'DA EN İYİLER

2003 yılında "Uzak" ile Jüri Büyük Ödülü’nü ve 2006’da da "İklimler" ile sinema yazarlarının verdiği FIPRESCI ödülünü kazanan Nuri Bilge Ceylan, Üç Maymun’la dünyanın en prestijli sinema festivali olarak gösterilen Cannes’dan üçüncü ödülünü alarak büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Jüri başkanı ABD’li ünlü oyuncu-yönetmen Sean Penn’in açıkladığı ödülünü Faye Dunaway’in elinden alan Ceylan, filminin yarışma bölümüne alınmasına ve en iyi yönetmen ödülünün kendisine verilmesine teşekkür ederek "Bu ödülü, tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkeme adıyorum" dedi.

61. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü ise tam 21 yıl sonra Fransa’dan "Entre les murs" adlı film kazandı. Fransız yönetmen Laurent Cantet’e ödülünü ABD’li yıldız Robert de Niro verdi.

Haberin Devamı

Festivalde en iyi ikinci filme verilen Büyük Ödül ise İtalyan yönetmen Matteo Garrone’nin "Gomorrah" adlı filmine gitti. En iyi senaryo ödülünü Jean Pierre ve Luc Dardenne kardeşlerin "Le Silence de Lorna" isimli filmi kazandı. Ödülü, geçen yıl bu ödülü kazanan Fatih Akın takdim etti.

En iyi erkek oyuncu ödülü, yönetmen Steven Soderbergh’in "’Che" filmindeki rolüyle Benicito del Toro’ya verildi. En iyi kadın oyuncu ödülünü, "Linha de Passe" isimli filmdeki rolüyle Sandra Corbeloni kazanırken, ödülü Fransız oyuncu Jean Reno verdi. 22 filmin Altın Palmiye için yarıştığı 61. Cannes Film Festivali’nde Catherine Deneuve ile Clint Esatwood’a özel ödül verildi.

Cumhurbaşkanı Gül kutladı

’Üç Maymun’ filmiyle en iyi yönetmen ödülünü kazanan Nuri Bilge Ceylan ödülünü ünlü oyuncu Faye Dunaway’in elinden aldı. Filmin başrol oyuncusu Yavuz Bingöl, "Ben Ceylan’a en iyi yönetmen ödülünü kazanacağını söylemiştim. Ceylan ile bu konuda iddiaya girdik. İddiamı kazandım" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nuri Bilge Ceylan’ı telgrafla kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!