Yalçınbayır, Gül kayıp trilyon davası

Güncelleme Tarihi:

Yalçınbayır, Gül kayıp trilyon davası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2007 12:45

Eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır:‘Kayıp trilyon’ davasında Cumhurbaşkanı Gül, yargının isteğine uyar.

Haberin Devamı

ESKİ Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, geçen Nisan ayında Dışişleri Bakanı iken, “Cumhurbaşkanı olursanız, kayıp trilyon davasından yargılanmayı isteyin” önerisinde bulunduğunu söyledi. Yalçınbayır, “Artık dokunulmazlığı kalkan Cumhurbaşkanı Gül, o dönemde öneriye sıcak baktı. Gül, kayıp trilyon davasında yargının kendisini davet etmesi halinde yargılanmayı kabul edeceğini söyledi. Bu konuda bana söz verdi” dedi.

Geçen dönemin AKP Bursa Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, geçen Nisan ayında, Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile konutunda yaptığı görüşmede, “Refah Partisi’nin kayıp trilyon davasında sanıktınız. Milletvekili dokunulmazlığınız olduğu için yargılanmadınız. Cumhurbaşkanı olmanız halinde, bu yargılanmayı istemeniz gerekir” önerisinde bulunduğu söyledi. Abdullah Gül’ün öneriye sıcak bakıp, yanıtının ise, “Bu konunun önemini biliyorum ve yerine getireceğim. Söz veriyorum” olduğunu belirten Yalçınbayır, “Kayıp trilyon davasının sanıklarından iki kişi sorumlu oldu. Genel Başkan Necmettin Erbakan ve Genel Sayman Rıza Ulucak. Ayrıca bir çok il başkanı ve il saymanının da sorumluluğu oldu. Şu anda onlardan 3’ü milletvekili olarak Meclis’te. Benim söylediğim, ‘nasıl olsa mahkum olmam’ işi değil, yargının önüne çıkılmasıdır” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konu ile ilgili olarak, “Yargının böyle bir daveti olursa, tabi ki yargının huzuruna çıkarım. Bu hem Türkiye’ye hem AB’ye, hem de dünyaya örnek olur” dediğini anlatan Yalçınbayır, “Sayın Gül’ün verdiği söz şahsıma değil, Türk halkına vermiş olduğu sözdür” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÜL’ÜN HER AÇILIŞA KATILMASINI KİMSE BEKLEMESİN

Anayasa değişikliğinin söz konusu olması halinde, bu değişikliğe cumhurbaşkanı dokunulmazlığının da gireceğini ifade eden Yalçınbayır, “Ben Sayın Gül’ün, ‘kişiye özel anayasa değişikliği yapılamaz’ gerekçesiyle teklifi Meclis’e geri göndereceğini umut ediyorum. Bu kapsamda, temiz siyaset adına önemli mesafeler alınacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı seçilmesinde AKP’nin önemli rol oynadığını ifaden eden Yalçınbayır, “Ancak herkes bilmelidir ki, Cumhurbaşkanı AKP’nin değil, Türk halkının Cumhurbaşkanı’dır. ‘Her yerde, hep beraber’ anlayışını birilerinin bırakması gerekiyor. Sayın Gül, her partiye aynı mesafede olacaktır. Birileri her açılışa, her toplantıya Sayın Gül’ün katılacağını beklemesin. Gül, Türk halkı ve milli siyaset için önemli olan açılışlarda yer alacaktır” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!