Yalancı değilim yalancı sizsiniz

Güncelleme Tarihi:

Yalancı değilim yalancı sizsiniz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 00:00

Ergenekon Davası’nın 28’inci oturumunda, Yeni Parti Genel Başkanı Tuncay Özkan’ın çapraz sorgusu yapıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, “Sorguda hiç yalan söylemediğinizi söylediniz. Mustafa Balbay’ın bir görüşmede, ‘Tuncay Özkan aynı konuyu 3 kişiye farklı anlatmış’ diye beyanı var” dedi.

‘Başka N.T. var mı’

Özkan, bunun üzerine şu yanıtı verdi: “Tanımadığım insanların hakkımdaki beyanlarını söyleyip yalancı demek size yakışıyor mu? Çağırın insanları, hangi konuda yalan söylemişim. Yalancı falan değilim, yalancı sizsiniz.”

Ardından Savcı Nihat Taşkın, Özkan’ın dünkü oturumda kendisi hakkında bir uyuşturucu çetesi üyesi ile ilişkisi bulunduğunu iddia ettiğini hatırlatarak, “Haberde benden bahsetmiyor” dedi. Özkan, “İsmi N.T. olan başka bir Ergenekon savcısı var mı? Haberde Ergenekon savcısı yazıyor” dedi.

Balbay da yalanladı

Zaman zaman kızıp kürsüye vuran Özkan, Savcı Pekgüzel’in, “17 Mart 2008’de Hurşit Tolon’la yaptığınız toplantıya Erdal Şenel katıldı mı” sorusunu da, “Bir konferansta olduğum için geç kaldım. Gittiğimde Tolon ve Şenel oturuyorlardı. 15-10 dakika oturduk” diye yanıtladı. Duruşmada söz alan Mustafa Balbay da, Özkan’a yönelik ‘yalancı’ şeklinde bir beyanı olmadığını ifade etti. Özkan da Balbay’ı doğruladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!