Yalana tanıklık etmem

Güncelleme Tarihi:

Yalana tanıklık etmem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 01:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki yemin törenine katılmamasıyla ilgili olarak “Anayasa’yı çiğneyen birisinin Anayasa’ya sadakat yemini ne kadar inandırıcıdır? Ben yalana tanıklık etmeyeceğim” dedi. Belediye Meclis Üyeleri Eğitimi İstanbul Bölge Toplantısı’nın açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

MİLLETE SALDIRI

“Erdoğan, Anayasa’yı bilerek ve isteyerek çiğnedi. Tarafsız olmadığını defalarca söyledi, ‘Ben tarafsız olmayacağım’ dedi. Oysa Anayasa, onun tarafsızlığı üzerine inşa edilmiş bir cumhurbaşkanlığı müessesesini öngörüyor. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra şu ana kadar hep Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı gibi davrandı. Bunlar sadece kural ihlali değildir, demokrasiye, hukuk devletine karşı işlenmiş ciddi suçlardır, devletin, milletin namus ve haysiyetine açık saldırıdır.

O KOLTUKTA OTURMASI ZULDÜR

Milletimiz kimi seçerse elbette ki kabulümüzdür fakat milletin namusu ve haysiyeti olan Anayasa’yı darbecilerden korumak, hukuk devleti ilkelerine tecavüz ettirmemek de aynı ölçüde benim temel görevimdir. Anayasamıza göre cumhurbaşkanı devletin başıdır, devletimizi temsil eder ve tarafsızdır. Anayasa söylüyor, milletin namusu ve haysiyeti dediğimiz Anayasa söylüyor. Yine Anayasamıza göre, cumhurbaşkanı seçilenin partisiyle ilişiği kesilir ve milletvekilliği sona erer. Bu olduğu sürece elbette ki saygıda kusur etmeyecektik. Ama bu yapılmadı, bu olmadı. Anayasa’ya, bu milletin haysiyetine açıkça bir saldırı düzenlendi. ‘Ben cumhurbaşkanı seçildim ama AKP’nin Genel Başkanıyım’ anlayışını kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz. ‘Alo Fatih’ olayı şu anda devlette yaşandı. YSK 15 Ağustos’ta açıkladığı kararını Resmi Gazete’ye gönderdi, karar yayımlanmadı ve ‘Onu tutacaksın’ diye telefon edildi. Anayasa’nın 138. maddesinde ‘Yargı kararları kesindir, geciktirilmeksizin uygulanır’ denilir. Ama sen telefon ediyor, ‘O kararı yayımlamayın’ diyorsun. Böyle birisinin, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması bu ülke için zuldür.

NE KADAR SADAKAT O KADAR SAYGI

Haberin Devamı

Erdoğan bugün (dün) TBMM’de Anayasa’ya sadakat yemini edecek. Yemin edecek beyefendi. Ne diyecek? Anayasa’yı açıkça çiğneyen birisinin Anayasa’ya sadakat yemini ne kadar inandırıcıdır? Ben yalana tanıklık etmeyeceğim. Yalan söyleyecek orada, yalan yere yemin edecek ve ben ona tanıklık etmeyeceğim. Bir yalana tanıklık etmek, yalanı meşrulaştırmak anlamına gelir. Erdoğan bundan sonra Anayasa ve hukuk devletine gösterdiği sadakat ölçüsünde CHP’den saygı görecek, sadakat göstermemesi halinde saygı görmeyecektir.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!