Yalan ifade öfkesi

Güncelleme Tarihi:

Yalan ifade öfkesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Mala cinayeti davasında katil zanlısı, ‘‘Bana silah çekti, kendimi korudum’’ dedi. Öldürülen müteahhidin yakınları ‘‘O silah taşımazdı’’ diyerek zanlının üzerine yürüdüler.

Avcılar'da müteahhit Ayhan Kızgın'ı bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen inşaat işçisi Cemal İnce (19) ile ortağı firari sanık Sabri Çapat'ın 24'er yıl ağır hapisleri istendi. İnşaattaki mala izi yüzünden işlendiği açıklanan cinayetin duruşması Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi' nde görüldü. Müteahhit Kızgın'la, Kuşadası' ndaki villaların sıva-boya işlerini yapmak için metrekaresi 650 bin liradan anlaştıklarını söyleyen Cemal İnce cinayeti şöyle anlattı: ‘‘Olaydan 20 gün önce, inşaat sahibi, Ayhan Kızgın ve ortağım Sabri Çapat ile Kuşadası'na gittik. Evlerin sahibi işi beğendi. İstanbul'a dönünce Ayhan Kızgın bize, duvarlarda mala izleri kaldığı için ödemeyi, metrekaresi 200 bin liradan yapacağını söyledi. Tartıştık. Ayhan Kızgın silahını çıkarınca, Sabri kaçtı. Beni yakamdan tutup mutfağa kadar sürükledi. Kendimi korumak için masada duran bıçağı Kızgın'a iki kez sapladım.’’ Bu ifadeye öfkelenen Ayhan Kızgın'ın yakınları, ifadenin dağru olmadığını söyleyerek sanığa saldırmaya çalışınca olaya jandarma ve polis müdahale etti.

4 ay sonra baba olacaktı

Ayhan Kızgın'ın hamile eşi Nilüfer Kızgın, ‘‘O silah taşımazdı. Bu ifade yalan’’ dedi. Ayhan Kızgın'ın ağabeyleri de, ‘‘4 ay sonra baba olacaktı. Sanıklardan şikáyetçiyiz’’ diye konuştular. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!