'Yalan ağacı’ kesildi

Güncelleme Tarihi:

Yalan ağacı’ kesildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2005 14:05

Van’ın Bahçesaray ilçesine giden politikacıların altında konuştuğu ve vaatlerini yerine getirmediği iddiasıyla ‘Yalan ağacı’ olarak adlandırılan asırlık ceviz ağacı, gövdesi kırılınca kesildi.

Haberin Devamı

Kar yağışı ve sert geçen kış nedeniyle geçen yıla kadar dünyayla bağlantısı yılın 8 ay kesilen Bahçesaray İlçesi’nde politikacıların burada verdikleri vaatler nedeniyle adı önce ‘Umut’, daha sonra ‘Yalan ağacı’ olarak değiştirilen 15 metre büyüklüğündeki, 6 kişinin gövdesi etrafında tutuşabildiği ceviz ağacının gövde bölümü kırılınca, belediye görevlileri kesmek zorunda kaldı.

Ağacın Bahçeraylılar için büyük önem taşıdığını, ilçenin simgesi olduğunu belirten Başkan Naci Orhan, şöyle dedi: “Ben kendimi bildim bileli ilçeye 500’ün üstünde üst düzey yetkili gelip- gitti. Her gelen politikacı ne hikmetse bu ağacın altında oturmayı tercih etti. Biz de her gelen politikacıya bu ağacın altında bir ‘hoş geldin’ çayı içirirdik. Politikacılar bu ağacın altında oturdukları zaman nutuk atarlardı, bize umut verirlerdi. Bizde umutlanır ve beklerdik. Umutların hepsi boşa çıkınca ‘Umut ağacı’ ismini ‘Yalan ağacı’ yaptık. Bunu duyan politikacılar artık ilçemize geldikleri zaman bu ağacın altında oturup konuşmak istemiyorlar ve istemediklerini bize söylüyorlar. Son dönemlerde bu ağacın altında sadece Bahçesaraylılar oturuyordu. Bu ağacın altında 1950’den beri yaklaşık 500 politikacı oturdu. Bu isimlerini vermek bana yakışmaz. Ağacın iki ana dalından biri, kırıldı. Ağacı kökünden kestik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!