Yakınlarımı uyardım

Güncelleme Tarihi:

Yakınlarımı uyardım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2012 00:00

“Bay Normal” diye oy isteyerek Fransa Cumhurbaşkanı seçilen Hollande, sevgilisi Valerie Trierweiler’ın eski hayat arkadaşıyla ilgili yazdığı bir tweet yüzünden yaşanan skandalla ilgili ilk kez bir soruya yanıt verdi.

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, sevgilisi Valerie Trierweiler ve eski sevgilisinden olan çocuklarıyla arasında bir tweet yüzünden yaşanan gerginlikle ilgili ilk kez konuştu.

Fransız devriminin yıldönümü olan Bastille Günü dolayısıyla verdiği röportajda Hollande, Valerie Trierweiler ve ailesinden, özel ve kamusal hayatının birbirine karıştırılmaması için saygı gösterilmesini istediğini söyledi. Hollande, “Özel meselelerin, özelde çözülmesi gerekir. Bunları yakınlarıma söyledim, bu prensibe katiyen uymaları gerekir” dedi.

Seçimler öncesinde Trierweiler’ın Hollande’ın seçimlerde yarışan eski hayat arkadaşı Segolene Royal aleyhine Twitter mesajı atması, Hollande’ın dört çocuğuyla arasının açılmasına yol açmıştı. Trierweiler, seçimlerde Royal’in rakibini desteklediğini açıklamış, Royal kaybetmişti. Bu olaydan sonra Hollande’ın birkaç günlüğüne Trierweiler ile konuşmadığı söylenmişti.

Haberin Devamı

Oğlu tepki göstermişti

Hollande ile geçen hafta İngiltere ziyaretine gitmeyen Trierweiler, dünkü Bastille Günü geçit töreninde ise başkanlık locasına geri döndü. Geleneksel olarak devlet yöneticileri ile eşleri ayrı oturduğundan Hollande’dan başka bir sırada yer alan Trierweiler, selamları kabul etti.
Siyasi yorumcu Arnaud Mercier, “Hollande, Sarkozy’den sonra temiz bir dönem için kampanya yürütüyordu, ama Valerie, özel hayatını kamuya taşıyarak büyük bir hata yaptı” dedi. Le Point Dergisi’ne göre Hollande’ın 27 yaşındaki oğlu Thomas, “(Valerie’den) günün birinde birşeyler geleceğini biliyordum, ama bu kadar büyük darbe beklemiyordum” demişti.

Hollande saraydaki kavga üzerine ilk kez konuştu: Suriye’de hâlâ şans var

Hollande, Suriye konusunda da “(Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin’e, Suriye’de olabilecek en kötü şeyin iç savaş olduğunu söyledim ve bunu önlemek için siyasi bir çözüm birlikte çalışmayı önerdim. Suriye’de hâlâ vakit var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!