Yakalanan hırsızlık zanlısı: Anahtarları damat verdi

Güncelleme Tarihi:

Yakalanan hırsızlık zanlısı: Anahtarları damat verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2006 11:51

İZMİR’in, Güzelbahçe İlçesi’nde, Göztepe Spor Kulubü eski yönetim kurulu üyesi Ethem Tanju Omaç, iş kurmak için anlaştığı yanında çalışan Fatih Gülay'a, iş kadını kayınvalidesi Mevlüde Küçükler’in Güzelyalı’daki villasındaki çelik kasadan 49 bin YTL para ve 70 bin YTL değerindeki altınlarını çaldırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Fatih Gülay, polisteki ifadesinde, Ethem Tanju Omaç'ın Küçükler’in villasının kapı ve çelik kasa anahtarlarını vererek, hırsızlık için kendisini azmettirdiğini öne sürdü.

Olay, Yalı Mahallesi, Seferihisar Caddesi, Armada Evleri, No: 35/9’da geçen çarşamba günü saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Bornova’daki bir firmanın temizlik işlerini yürüten bir firmanın sahibi 48 yaşındaki Mevlüde Küçükler, aynı sitede kendisinin hemen yanındaki villada oturan kızı Özlem ve damadı Ethem Tanju Omaç'a oturmaya gitti. Saat 23.30 sıralarında eve dönen 3 çocuk annesi Küçükler, yatak odasına girdiğinde, odadaki çelik kasanın açık olduğunu farketti. Küçükler, kasadaki 49 bin YTL para ile 70 bin YTL değerinde olduğu belirtilen 1 pırlanta bilezik, 1 altın kolye, 7 pırlanta yüzük, 7 ata altını ve mücevherlerin bulunduğu çantasının yerinde olmadığını farkederek, polisi aradı.

Gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemede, bodrum kat penceresini kırarak içeri giren hırsızın, merdivenlerden bir üst kata çıktığını belirledi. Ancak bir üst kata çıkan kapıda herhangi bir zorlama izine rastlanmaması ve yatak odasındaki çelik kasa dışında hiçbir şeye dokunulmaması ve evin dağıtılmamış olması hırsızlığı aileye yakın birin yapmış olabileceğini akla getirdi. Polis Küçükler’in plastik kapı ve pencere işleri ile uğraşan damadı 39 yaşındaki Ethem Tanju Omaç'ı ve yanında çalışan 28 yaşındaki Fatih Gülay'ı gözaltına aldı.

Polisteki sorgusunda suçunu itiraf eden Fatih Gülay, hırsızlık için kendisini Küçükler’in damadı Ethem Tanju Omaç'ın azmettirdiğini öne sürerek, “Kayınvalidesinin altınlarını ve paralarını çalmam için bana evin ve kasanın anahtarlarını verdi. Çaldığımız paralarla iş kuracaktık” dediği öğrenildi. Ethem Tanju Omaç ise, suçlamaları kabul etmedi. Omaç ve Gülay polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.

Olay sırasında evde bulunan ve 11 yıldır Küçükler’in yanında ev işlerine yardımcı olan 80 yaşındaki Hatice Yusuffaki’nin ise, televizyon seyrettiği, bir kaç gürültü duyduğunu ancak, dışarıdan geldiğini zannederek, ilgilenmediği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!