Yahşi Batı’nın kovboyuna kontör tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Yahşi Batı’nın kovboyuna kontör tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 13:22

KONTÖR dolandırıcıları 65 yaşındaki sinema ve dizi oyuncusu Yavuz Ömer Müftügil'e mesaj atarak 10 bin TL kazandığını yazdı.

Dolandırıcılar parayı alması için Yavuz Ömer Müftügil'in 4 bin 500 kontör göndermesini istedi. Cem Yılmaz'ın Yahşi Batı filminde bir kovboyu canlandıran Yavuz Ömer Müftügil, kredi kartından bin TL tutan kontörleri gönderdi. Buna rağmen hesabına para yatırılmadığını gören Müftügil dolandırıldığını anladı.

Kutsal Damacana 2 ve Avrupa Yakası’nda da oynayan Yavuz Ömer Müftügil, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak suç duyurusunda bulundu. Müftügil'in dilekçesinde yazdığına göre, cep telefonuna geçen Cumartesi günü saat 18.00 sıralarında, bir meşrubat firmasının ödül ikramiyesini kazandığını belirten, “ödül ikramiye numaranız, 1500 numara arasında 9. çıktı. 10 bin TL kazandınız’ yazılı mesaj geldi.

Yavuz Ömer Müftügil, heyecanlanarak hemen bankamatiğe gitti. Hesabında para olmadığını gören Yavuz Ömer Müftügil, mesajın gönderildiği telefonu aradı. Telefonu açan kişi Yavuz Ömer Müftügil'e, 2 bin kontör göndermesini bunu yaptığı taktirde ödülünü hemen hesabına yatıracaklarını söyledi. Müftügil, kendisine söyleneni hemen yaptı ve 2 bin kontör gönderdi. Ancak hesaba para yine yatmadı.

SAVCIYA İFADE VERİRKEN DE ARADILAR

Dolandırıcılar bu sefer de gittiği bankanın yanlış olduğunu, başka bir bankaya giderek kendilerini aramasını söyledi. Hemen başka bir bankaya giden Yavuz Ömer Müftügil, tekrar numarayı aradı. Karşısındaki kişi ilk gönderdiği kontörleri geri iade edeceklerini belirterek, bu sefer de 2500 kontör göndermesini istedi. Tekrar söyleneni yapan Yavuz Ömer Müftügil, hesabında para olmadığını görünce dolandırıldığını anladı.

Yavuz Ömer Müftügil, kedi kartı post fişlerini ve kendisine gelen mesaj ile mesaj numarasını savcılığa delil olarak sundu. Bir dönem Cem Karaca’nın gitaristliğini yaptığını söyleyen Yavuz Ömer Müftügil, “Mesaj geldiğinde çok heyecanlandım. Eşim ile beraber hemen bankamatiğe gittik. Ancak para alma ümidi ile gittiğimiz bankadan, dolandırıldığımızı anlayarak ayrıldık. Savcının odasında ifade verirken bile arayıp benden kontör istediler. Savcılıkta olduğumu söyleyince telefonu kapattılar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!