Yağmur ve sel Ege'yi vurdu

Güncelleme Tarihi:

Yağmur ve sel Egeyi vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2011 17:34

Yağışlı hava bugün özellikle Muğla, Aydın ve ilçelerinde çok etkili oldu. Birçok ev ve işyerini su basarken, bazı sokaklar göle döndü.

Haberin Devamı

MUĞLA’da kent merkezinde saat 12.30’da başlayan sağanak yağmurla birlikte cadde ve sokaklar suyla kaplandı. Birçok ev ve işyerini su bastı. Akyol Semti’nde trafik kontrollü olarak verildi. İtfaiye ekipleri bir taraftan su baskını nedeniyle mağdur olan vatandaşlara yardım ederken, diğer taraftan da tıkanan rögar kapaklarını açmaya çalıştı.

Kurşunlu Camii çevresi ve Kız Meslek Lisesi önündeki yol adeta göle döndü. Bazı araçlar yolda kalırken su seviyesinin hızla yükselmesi korkuttu. Camikebir ve Hacırüstem mahallelerinden gelen sel suları Cumhuriyet Meydanı ve Emirbeyazıt Mahallesi’nde birikip günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Karabağlar Yaylası’nda da birçok vatandaşın evlerinde mahsur kaldığı öğrenildi. Yetkililer can kaybı olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

BODRUM SEL VE FIRTINAYA TESLİM / WEB TV

Tatil beldeleri selle boğuşuyor / Foto-Galeri

Muğla Meteoroloji İl Müdürlüğü, bir saat içinde kent merkezinde metrekareye 136 kilogram yağış düştüğü bilgisini verdi.

İZMİR'DE DE ETKİLİ OLDU

İzmir'de gece saatlerinde başlayan ve sabaha  karşı şiddetlenen yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Hatay ve Güzelyalı semtleriyle, Narlıdere ilçesinde bazı ev ve iş  yerlerini su bastı.

Yağış nedeniyle şehir merkezinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası  yaşanırken, itfaiye ve İZSU ekipleri özellikle Konak ilçesinde su baskınlarına  karşı yoğun önlem aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İzmir şehir  merkezinde metrekareye 41 kilogram yağış düştü. Dikili ve Bergama'da ise  metrekaraye düşen yağış miktarı 63 kilogram olarak kaydedilirken, Çeşme ve  Menemen'e de 58 kilogram yağış düştü.

BODRUM'DA DEV DALGALAR

Bodrum’da bu sabah saatlerinde başlayan ve hızı 60 kilometreyi aşan lodos Bodrum merkez, Gümbet, Bitez, Ortakent- Yahşi beldesi ile Kumbahçe sahilinde etkili oldu. Lodosla gelen dev dalgalar, sahilde bulunan restoran, bar ve bazı otellerin alt katların da hasara yol açtı.

Sahildeki restoran ve kafelerin masa ve sandalyeleri denize sürüklendi. Bodrum koylarındaki küçük balıkçı teknelerinden bazıları battı, bazıları kıyıya sürüklendi. Gümüşlük Beldesi’nde de bir motor yat karaya oturdu. Güllük’ten hareket eden kuru yük gemileri, Ortakent ve Bitez koylarına sığınmak zorunda kaldı. Bodrum-İstanköy (Kos) ve Bodrum -Datça feribot seferleri yapılamadı. Bodrum Belediyesi ve Liman Başkanlığı, balıkçıların ve yat sahiplerinin liman dışına çıkmamaları için sık sık uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Lodosla başlayan sağanak yağış da cadde ve sokakları sular altında bıraktı. İslamhaneleri Köyü, Turgutreis, Bitez ve Ortakent-Yahşi beldelerinde bazı ev ve işyeri sular altında kaldı. İtfaiye, jandarma, polis ve zabıta ekipleri alarma geçti.

Meteoroloji yetkilileri şiddetli lodos ve sağanak yağışın etkisini bu gece yarısına kadar sürdüreceğini belirtti.

YATAĞAN'I DA VURDU

Yatağan İlçesi’nde de sabah saatlerinde başlayıp iki saat etkili olan sağanak yağmur yüzünden köprü inşaat şantiyesini su bastı. Cadde ve sokakların nehre döndüğü ilçede bazı ev ve işyerlerinde su baskınları oldu.

Belediye Başkanı CHP’li Hasan Haşmet Işık, ilçede büyük bir olumsuzluk yaşanmadığını ve meteorolojiden gelen uyarı nedeniyle belediye personelinin tam kadro görev başında olduğunu, bu nedenle baskınlara anında müdahale ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Meteoroloji yetkilileri, ekim ayı ortalaması metrekareye 37 kilogram yağış olan Yatağan’da sadece iki saatte metrekareye 52 kilogram yağış düştüğü söyledi.

DİDİM'DE FIRTINA

Aydın'ın Didim ilçesinde etkili olan fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, fırtınanın etkisiyle büyüyen dalgalar nedeniyle  Altınkum sahilinde bulunan Didim Belediyesine ait çay bahçesi su altında kaldı,  su sporları parkurundaki tekne ve kanolar alabora oldu.

Bazı evlerin çatısının uçtuğu görülürken, enerji nakil hatlarında  arızalar yaşandı.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!