Yağmur, fırtına şimdi de kar

Güncelleme Tarihi:

Yağmur, fırtına şimdi de kar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 00:09

İSTANBUL'da sağanak yağışın ardından Silivri ve Büyükçekmece'de kar yağışı etkili oldu.

Haberin Devamı

istanbul'a yılın ilk karı yağdı. Kar yağışı, sağanak yağmurun ardından Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece'de başyarak merkez ilçelere doğru kaydı. Kar, 0-1 ve 0-2 Otoyolu Silivri ve Çatalca mevkinde yerde yaklaşım 1 santimetre tuttu. Ancak karın trafiği olumsuz etkilemediği belirtildi.

istanbul'a yılın ilk karı düştü.

istanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurun kentin yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüştüğünü söyledi. Yıldırım, “Kar yağışı özellikle Çatalca, Hadımköy ve İkitelli'de görüldü. Gece yarısından sonra kesilmesini bekliyoruz. Yağışlar kısa süreli olacak” diye konuştu.

Bugün istanbul'da parçalı ve çok bulutlu bir hava beklendiğini aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“İstanbul, pazar günü özellikle akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Özellikle pazar gecesi ve sabahın ilk saatlerinde kent genelinde kuvvetli yağış bekliyoruz. Bu yağışların genellikle yağmur şeklinde olmasını öngörüyoruz. Pazartesi sabah saatlerinde ve gün içinde yine yağışların yağmur, yüksek kesimlerde de karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.”

Yıldırım, sıcaklıkların bugün 4-6 derece azalıp 9 dereceye düşeceğini dile getirerek, pazar günü ise sıcaklıkların kuvvetli lodosla birlikte yeniden artacağını bildirdi.

Ani sıcaklık değişimlerine karşı vatandaşların özellikle gribal enfeksiyonlar açısından dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Yıldırım, vatandaşları ve ilgilileri kuvvetli lodos nedeniyle soba zehirlenmeleri ve ulaşımda yaşanacak aksaklıklar ile kuvvetli yağışların neden olabileceği sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

YAĞMUR YOLU KAPATTI

Akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Selimpaşa'dan Edirne yönünde 0-1 Otoyolu'nu sel bastı. istanbul yönü ise tedbir amacıyla bir süre trafiğe kapatıldı. Suların çekilmesinin ardından trafiğin kontrollü olarak her iki yönde de verilmeye başlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

TRAKYA'DA DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde, gün boyu aralıklarla devam eden yağmur, gece saatlerinde kar yağışına dönüştü. Kar yağışı nedeniyle otomobillerin üzeri ve evlerin çatıları beyaza büründü. Malkara İlçesi ile Edirne'nin Keşan İlçesi'nde ise yüksek kesimlerde hafif kar yağışı başladı.Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Çorlu'da gece saatlerinde kar yağışı başladı. Kar yağışı nediniyle evlerin çatılarıyla otomobillerin üzeri karlarla kaplandı. Hava sıcaklığının 2 derece olduğu ilçede karayolları ve belediye ekipleri ise buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yaptı. Vatandaşlar ise kar topu oynayarak gönüllerince eğlendiler.Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Edirne merkezde, gece saatlerinde karla karışık yağmur yağışının beklendiğini, Çorlu ve Malkara'da ise aralıklarla kar yağışının devam edeceği bildirdi. Keşan'da ise kar yağışı yüksek kesimlerde halen aralıklarla sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!