Yağmur başladı fırtına bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Yağmur başladı fırtına bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 01:47

Hafta sonu itibarıyla olumsuz hava şartlarının hâkim olduğu Türkiye’nin birçok bölgesi, şiddetli yağmur ve fırtınayla boğuştu.

Haberin Devamı

Başta megakent İstanbul’u son derece olumsuz etkileyen fırtına ve sağanaktan etkilenen bölgeler ve yaşananlar şöyle:

67 AĞAÇ DEVRİLDİ

İstanbul: Önceki gün boyunca aralıklarla etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgâr gece boyunca sürdü. Kent genelinde 67 ağaç devrildi, çok sayıda reklam panosu ve tabela yerlerinden söküldü. Metrekareye 5 ila 115 kg aralığında yağış düştü. Rüzgârın hızı 50 ila 105 km/saate ulaştı. İSKİ’den yapılan açıklamaya göre yağışlar, yüzde 14’lere gerileyen barajlardaki su seviyesinin, yüzde 20’nin üzerine çıkmasını sağladı.

KAMYONET SAVRULDU

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü üzerinde bir kamyonet, saat 00.30 sıralarında şiddetli rüzgâr nedeniyle sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüj üzerinde devrildi. Sürücü ve yanındaki kişi yaralandı. Kaza nedeniyle köprü üzerinde ve TEM otoyolu Edirne istikametinde uzun araç kuyruğu oluştu.

Haberin Devamı

İKİ UÇAK İNEMEDİ

İstanbul-Konya seferi yapan 2 yolcu uçağı, yağmur ve fırtına nedeniyle önceki gece inemedi. Uçaklardan biri Ankara’ya yönlendirilirken diğeri ise İstanbul’a geri döndü. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ile Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) birçok seferini iptal etti.

Cihangir’de kazılan inşaat temeli, gece boyu yağan yağmurla bitişikteki iki binanın bahçe duvarının göçmesine neden oldu. 7’şer katlı iki bina için tehlike oluşturan inşaat temeline istinat duvarı yapılmadığı için göçük oluştuğunu söyleyen bina sakinleri, yetkililerden önlem almasını istedi.

OPERATÖR ÇARPILDI

İzmİr: Adnan Menderes Havalimanı’nda uçaklara yer hizmeti veren Turkish Ground Service operatörü Ahmet Kıraslan’a yıldırım isabet etti. Korkudan şok geçiren ve hastaneye kaldırılan Kıraslan’ın durumu iyi.

AdanA: Önceki akşam saatlerinde başlayan fırtına nedeniyle Seyhan ilçesinde bir elektrik direği yola devrildi. Şans eseri yaralanan olmazken, Yüreğir Belediyesi’nin Fatih Terim Kültür merkezinin de duvarı yıkıldı.

Hatay: Şiddetli sağanak nedeniyle Amanos Dağları’ndan gelen sel sularının getirdiği balçıkla kaplanan Antakya- İskenderun karayolu trafiğe kapandı. Araçlarda mahsur kalanları İtfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri kurtardı. Erzin ilçesinde devam eden yağış dün sabah kentte yine sele neden oldu ve Hürriyet Mahallesi’ndeki köprü yıkıldı. Perşembe günü meydana gelen ve 4 can alan sel felaketinde kaybolan Gülbeyaz Başaran (48) ise halen bulunamadı.

Haberin Devamı

KAZA 2 CAN ALDI

Bolu: Yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda iki araç çarpışarak takla attı. Kazada Tahir ve Reyhan Kuru araçtan fırlayarak yaşamlarını yitirdi. 7 kişi de yaralandı.
Balıkesİr: Ayvalık ilçesinde saatte 80-100 kilometre hızla esen fırtına nedeniyle sahil bandındaki onlarca tekne büyük çapta zarar gördü. İlk belirlemelere göre 12 balıkçı teknesi ile filika battı. Şiddetli fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu, bazı yüksek binaların ise camları kırıldı.
Çanakkale: 88 metre uzunluğunda 2 bin 250 grostonluk soğan yüklü Sierra Leone bandıralı “Mercy God” adlı gemi, olumsuz hava koşulları nedeniyle sürüklendi. Gemi, Yeniköy açıklarında karaya oturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!