Yağmaya sessiz kalamazdım

Güncelleme Tarihi:

Yağmaya sessiz kalamazdım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da müthiş bir orman yağması var. Ben bu yağmaya seyirci kalmadım. Bir bilimadamı olarak üzerime düşeni yapmaya çalıştım. Hiçbir bilim adamı bu yağmaya sessiz kalamaz dediğim için dava edildim.

Koç ve diğer vakıf üniversitelerine orman arazisi tahsisine karşı çıktım. Yapılanları onaylamadım. İstanbul'un ciğerlerini mahveden girişimlere destek vermedim. 140 yıllık geçmişe sahip Orman Fakültesi, vakıf üniversiteleri ormanları yağmalarken kötü bir sınav verdiler. Katliama göz yumdular. Ormanların katledilmesine göz yuman bilimadamlarını eleştirdim. Hakaret iddiasıyla dava açtılar. Dava Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi. Daha sonra bir dergide yazdığım yazıda kendilerine hakeret ettiğimi öne sürerek yeniden dava açtılar. Hiç kimseye hakaret ve tezyifte bulunmadım.

Zaman beni haklı çıkardı

Vakıf üniversitelerine ormanlık arazi tahsisi konusunda Anayasa Mahkemesi’nin aldığı son kararla zaman beni haklı çıkarmış oldu. Buna onay vermek İstanbul ormanlarının katledilmesiydi. Fakat kamuoyu bunu sonradan anladı. Vakıf üniversitelerine orman tahsisi yasası çıktıktan sonra Orman Fakültesi'nden 50 bilimadamı itiraz dilekçelerini Cumhurbaşkanı'na gönderdiler. Ben onların yaptığını daha işin başındayken yaptım. Suçum bu!

PROF. DR. ERTUĞRUL ACUN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!