Yağışlı hava etkisini sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

Yağışlı hava etkisini sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 09:30

Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağışlı hava etkisini sürdürürken, batı bölgelerinde yağmur doğu bölgelerinde ise kar yağacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik), Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile gece saatlerinde Güney Ege kıyılarının (İzmir, Aydın, Muğla) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Kuzey ve iç bölgelerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Kastamonu), Göller Yöresi (Isparta, Burdur), İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı) buzlanma ve don olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) uyarıda bulundu.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, geceden itibaren Güney Ege kıyıları (İzmir, Aydın, Muğla) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Kütahya, Uşak) buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde (Isparta, Burdur) buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; iç kesimlerinde kar, kıyılarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Bolu ile bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!