Yağışlar zeytin üreticisini sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Yağışlar zeytin üreticisini sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 10:42

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Recep Aydöndü, son dönemde etkili olan yağışlara ilişkin, “Üreticinin uzun süredir beklediği yağış, kuraklıktan dolayı dalında gelişemeyen zeytinlerin irileşmesine ve kararmasına yardımcı olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Recep Aydöndü, “Gemlik” tipi sofralık zeytin üretiminin gerçekleştirildiği Marmara Bölgesi'nde, uzun bir aradan sonra iki gün süreyle etkili olan yağışın, üreticilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Yağışın zeytin üreticilerine adeta çifte bayram sevinci yaşattığını, bunun zeytin kalibresine yansımasını da beklediklerini ifade eden Aydöndü, şöyle konuştu:
“Üreticilerimizin uzun süredir beklediği yağış, nihayet bölgede etkili oldu. Son dönemdeki yağış, kuraklıktan dolayı dalında gelişemeyen zeytinlerin irileşmesine ve kararmasına yardımcı olacaktır. Havalar iyice soğumadan zeytinin olgunlaşması ve hasatın yapılması durumunda üreticilerimizin mağduriyeti azalır.”

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, bir süre önce 2007-2008 zeytin alım kampanyasında, yılın kurak geçmesi nedeniyle bölgedeki rekoltenin yüzde 75-80'ini oluşturması beklenen orta ve küçük taneli zeytinlerin alımını, 6 bin ton ile sınırlandıracaklarını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!