Yağa, bala yumurtaya bağımsız kurul

Güncelleme Tarihi:

Yağa, bala yumurtaya bağımsız kurul
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2019 08:30

Türkiye Gıda Sanayi Meclisi ve Türkiye İçecek Sanayi Meclisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu’na verdiği talimatın ardından geçen günlerde toplanarak sektörde şikâyet konusu olan bilgi kirliliğini ele aldı.

Haberin Devamı

Sektör temsilcilerinin yaptığı toplantıda yağ, bal ve ekmeğin yanında yumurta konusunda ‘gezen tavuk, organik tavuk ve endüstriyel tavuk’ kavramlarının vatandaşta kafa karışıklığı yarattığına dikkat çekildi. Aynı durumun çiftlik sütü ve ambalajlı süt olmak üzere süt sektöründe ve ekmekte de yaşandığı vurgulandı. Toplantıda uzman olmayan kişilerden kaynaklanan bilgi kirliliğinin önlenmesi ve bir çalışma komisyonunun oluşturulması da kararlaştırıldı. Çalışma grubunun hazırlayacağı rapor doğrultusunda gıdaya yönelik iddiaların doğruluğu veya yanlışlığı konusunda fikir beyan edecek yetkili otorite oluşturulacak. Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu ile birlikte çalışacak olan kurul sağlıklı gıda boyutunda yetkin olmayan kişilerin yaptığı yanlış açıklamaların engellenmesine yönelik tedbirler alacak.

Haberin Devamı

VATANDAŞIN AKLI KARIŞIYOR

Erdoğan, son günlerde piyasada beslenmeyle ilgili topluma tavsiyelerde bulunan kişilerle ilgili talimat vermiş, “Biri çıkıyor ‘Ekmek yiyin’ diyor, biri de ‘Yemeyin’ diyor. Biri ‘Yağı su gibi için’ diyor diğeri başka bir şey. Biri ‘Bal ye’ diyor, biri ‘Yeme, zararlı’ diyor. Birçok alanda vatandaşın aklını karıştıran farklı açıklamalar var. Bu işi çözün. Millet tartışmalar arasında kalmasın. Vatandaş doğru bilgiyi alsın” demişti.

 

BAKMADAN GEÇME!