'Yabancı doktor AB gereği'

Güncelleme Tarihi:

Yabancı doktor AB gereği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2006 11:00

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, yabancı doktorların Türkiye’de görev yapmalarıyla ilgili mevzuat değişikliğinin, AB’nin sağlık konusunda "olmazsa olmazları" arasında bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Necdet Ünüvar, yaptığı açıklamada, AB Genel Sekreterliği’nin mesleki yeterliliklerin tanımlanmasıyla ilgili bir çalışma yürüttüğünü bildirdi. Bu çalışmanın sadece doktorları değil, diğer meslek gruplarını da kapsadığını söyleyen Ünüvar, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı ve günlerdir kamuoyunda tartışılan yabancı doktorlar konusunun AB gereği olduğuna işaret etti. Ünüvar, bu konuda yapılacak mevzuat değişikliğinin AB’nin özellikle sağlık konusunda "olmazsa olmazları" arasında yer aldığını söyledi.

"HERKES ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GİREMEYECEK"

Türkiye’deki hekim sayısının diğer ülkelerle kıyaslanamayacak kadar az olduğunu ifade eden Ünüvar, "Türkiye’de 100 bin kişiye düşen hekim sayısı 123, İtalya’da ise 563" dedi. Ünüvar, Tıp Fakültelerinin kapasitelerinin de artırılması gerektiğini söylerken, mevzuat değişikliği yapılsa bile her isteyenin Türkiye’ye elini kolunu sallayarak giremeyeceğini kaydetti. Ünüvar, mesleki denklik konusunun unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!