Ya patlasaydı

Güncelleme Tarihi:

Ya patlasaydı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2004 01:33

İstanbul İtfaiyesi Daire Başkanı Ali Karahan, tankerin mazot yüklü olmasının şans olarak değerlendirdi ve şöyle dedi: ‘‘Benzin yüklü olsa ve patlasaydı, Kartal cehenneme dönerdi.’’

DEHŞET tankerinin mazot yüklü olması ve alev alıp patlamaması büyük şans olarak değerlendirildi. Tanker benzin yüklü olsa ve patlasa, geçen hafta İran'ın Horasan eyaletindeki tren kazası gibi bir büyük felaket yaşanabilirdi. Nitekim İstanbul İtfaiyesi Daire Başkanı Ali Karahan, ‘‘Tanker patlasaydı ne olurdu’’ sorusuna yanıtı kısa ve ürkütücü oldu: ‘‘Kartal cehenneme dönerdi.’’ Tankerin, mazot taşımasının büyük şans olduğunu belirten Ali Karahan şöyle konuştu:

'Benzin mazota oranla daha kolay patlar. Yakıt tankının devrilmemiş olması, tekerleklerin üzerinde kalması patlamayı engelledi. Eğer yakıt tankı devrilseydi, yakıt sızsaydı patlama olabilirdi. Tankerin çarptığı araçlarda ufak patlamalar meydana geldi. İtfaiye ekipleri kazaya çok hızla müdahale etti. Bu tür araçlar sadece transit yollarda bulunmalıdır. Tankerin o yola hiç girmemesi gerekirdi. Şoför o yola girmese bunların hiçbiri olmayacaktı' dedi.

Kartal Meydanı savaş alanı gibi

Tankerin savaş alanına çevirdiği Kartal Meydanı'nda, 17 otomobil, 3 minibüs, 3 kamyonet 2 otobüs ve bir kamyon olmak üzere toplam 26 hasar gördü. Parçalanan araçların bazılarının plakaları şöyle: 34 SSN 005, 34 TY 2092, 34 T 2403, 34 NUK 06, 34 ZK 4080, 34 RRZ 67, 34 CMH 35, 34 TU 9628, 34 ZJ 6840, 34 MFS 70, 34 ZJ 0840, 34 YJ 2580, 34 ALM 91, 34 JL 320, 34 CUR 06.

Anne-kız birlikte öldü

FECİ kazada hayatını kaybedenlerden Erdoğan Karakaş (40), Atilla Gürsel (64) ve Ömür Beyazıtoğlu'nun (40) cesetleri Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda. İsmail Nazif Beyazıtoğlu (44), Müge Kıranel (14) ve Sabri Gürçay'ın (20) cesetleri SSK Kartal Hastanesi'nde. Kızıyla birlikte yaşamını yitiren Nilüfer Kıranel (39) ile Taksi şoförü Halil Latif'in (33) cesetleri de Özel Umut Hastanesi morguna konulurkan, kimliği belirlenemeyen 45-46 yaşlarındaki bir kadına ait ceset Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

YARALI LİSTESİ

Kazada yaralananlardan 22 kişinin kimliği ve tedavi gördükleri hastaneler şöyle:

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Adil Baş, Emre Gülaç, Songül Anlamaz, Faruk Anlamaz, Daçin Kılıç, Şevki Akgöz, Akın Aydemir, Fahri Türk, İbrahim Akdağ, Mehmet Erdoğan, Edanur Pilav ve Filiz Mine Gözübüyük.

Kartal SSK Hastanesi: Ayşe Özer, Hatun Özer, Ziya Günaydın, Ferşat Kastanlı, Pınar Cantürk, Mustafa Asaklı, Murat Erdoğan ve Erol Kars.

Göztepe SSK Hastanesi: Murat Yıldırım

Taksici Halil de amcasının kızı gibi hayatını kaybetti

Üç çocuk babası olan 33 yaşındaki Halil Latif, mazot yüklü tanker Spor Caddesi'ne girdiğinde, yolcusunu bırakmış durağa dönüyordu. Durağa 50 metre kala, kırmızı ışık yandı. Bu sırada tanker hızla gelerek Halil Latif'in 34 TFE 22 plakalı LPG'li taksisini altın aldı. Halil Latif, infilak eden takside yanarak can verdi. Kaderin garip bir cilvesi olacak ki, Halil'in amcasının kızı Firdevs Latif (41) de, 20 Kasım'da Levent HSBC Bank önündeki terör bombalarının patlamasında ölmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!