'Ya o ifadeler çıkarılacak ya da bize süre verilecek'

Güncelleme Tarihi:

Ya o ifadeler çıkarılacak ya da bize süre verilecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 00:35

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri dün TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüşerek, son anda partilerini ve Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan ifadelerin eklendiği komisyon raporunu iade etmesini istedi.

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kahraman ile görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, Komisyon Başkanı Reşat Petek’in son şeklini verdiği rapora yapılan eklemelerin, ‘korsan, hukuk dışı, Meclis teammüllerine aykırı olduğunu’ söyledi. Tanrıkulu, TBMM Başkanı Kahraman’dan daha önce kendilerine de iletilen taslak raporun içeriğine sadık kalınarak ya bu ifadelerin metinden çıkarılmasını ya da muhalefet şerhlerini yazabilmeleri için raporun komisyona iade edilmesini istediklerini bildirdi. Tanrıkulu, Kahraman’ın taleplerini değerlendireceğini söylediğini belirtirken, görüşmeye katılan CHP kaynakları da Hürriyet’e, “Olumlu izlenimle ayrıldık. Ya rapordaki bu ifadeler metinden çıkarılacak ya da muhalefet şerhi yazabilmemiz için süre verilecek. Başkanın bu iki konudan biri yönünde karar vereceğini düşünüyoruz” dediler.

CHP’nin komisyon üyeleri Tanrıkulu, Aykut Erdoğdu, Aytun Çıray ve Zeynel Emre imzasıyla Kahraman’a ilettiği başvuruda “‘Siyaset’ başlığı altına sonradan eklenen ve tarafımıza 26 Mayıs 2917’de teslim edilen taslak raporda yer almayan bu iftiraları kabul etmediğimizi vurgulamak istiyoruz. Bir oldu bitti ile bizim incelemediğimiz ve dolayısıyla görüşlerimizi belirtmediğimiz unsurların eklendiği bir metnin nihai komisyon raporu olarak TBMM Başkanlığı’na sunulması açıkça bir içtüzük ve Anayasa ihlalidir, siyasi ahlak ile de uyuşmaz” denildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!