Ya İstanbul ya kanal

Güncelleme Tarihi:

Ya İstanbul ya kanal
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2014 01:20

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘çılgın proje’ olarak açıkladığı Kanal İstanbul’a bilim-insanlarından “Ya kanaldan vazgeçeceğiz ya da İstanbul’dan” uyarısı geldi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Bilgi Üniversitesi’nde ‘Hukuki, Kentsel ve Ekolojik yönleriyle Kanal İstanbul’ isimli panelde konuşan Doğa Koruma Direktörü (WWF) Dr. Sedat Kalem, suni boğaz projesi Kanal İstanbul’la kaybedilecek içme suyu havzalarına dikkat çekti ve “Böyle bir proje, içme suyu rezervlerinden vazgeçmek anlamına gelir. Kazanacağımızı umduğumuz şeyler karşısında kaybedeceğimiz değerler bedava değil. Dolayısıyla hem Kanal hem İstanbul bir arada mümkün değil, ya kanaldan vazgeçeğiz, ya İstanbul’dan” dedi.
10 ŞİDDETİNDE DEPREM GETİRİR
İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür deprem riskine değindi: “İnanılmayacak boyutta kazı, dolgu, dinamit ve iş makinesi kullanımı ile güzergâh boyunca kayma, göçük oluşacak. Kanal nerede yapılırsa yapılsın Marmara’ya girdiği yerde en az 10 şiddetinde etkilenecek. Doğu Trakya’nın drenaj sistemini etkileyecek, sadece yeraltı suyu kaybı bile İstanbul’u yaşanmaz hale getirebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!