Ya hepimize özgürlük ya da hepimize zindan

Güncelleme Tarihi:

Ya hepimize özgürlük ya da hepimize zindan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 00:00

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in “küfürlü sözleri”yle ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

BAYDEMİR'İN SİNKAFLI SÖZLERİ / WEB TV

PKK’nın gizli sivil yapılanması olduğu iddia edilen Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi’ne (KCK/TM) yönelik operasyonu eleştirip, “Hükümete ve devlet aklına bir mesajımız var. Bizi şahin ve güvercin diye ayırmayın. Bunu söyleyenlere has...tir diyoruz” diyen Baydemir hakkındaki soruşturma TCK’nın 301. maddesi olan “Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama’’ suçundan yürütülüyor. Dava açılması durumunda Baydemir 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Hayırlı olsun

Baydemir, dün DİSKİ (Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürlüğünü ziyareti sırasında gazetecilere, belediye başkanlarının cezaevinde olmasının bir nedeninin de başarılı belediyecilik örneğinden kaynaklandığını savunarak, ‘’Ya hepimize özgürlük, ya da hepimize zindan. Belediye başkanlarımız ve tüm partili arkadaşlarımız, politik arkadaşlarımız ya bizim aramıza katılacaklar, ya da biz seçilmişler zindana gideceğiz; Bunun başka yolu yok’’ diye konuştu. Gazetecilerin küfürlü konuşması ile ilgili soruşturma açıldığını hatırlatması üzerine de, Baydemir, ‘’Tek bir kelime ile hayırlı olsun. Mevzu benim hakkımda açılan bir soruşturma mevzusu değildir, mevzu benim vermiş olduğum yanıtlar değildir. Mevzu bir zulümdür’’ dedi.

24 KCK tutuklaması

Batman’da KCK operasyonunda gözaltına alınan, kapatılan DTP´nin eski İl Başkanı Ahmet Sormaz’ın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. Şüpheliler 13 saat boyunca ifade verirken, eski DTP´li Batman Milletvekili Leyla Akat Ata’nın da destek verdiği yaklaşık 1000 kişi, adliye önünde bekledi. 12 şüpheli tutuklandı. Van’da da, aynı soruşturma nedeniyle gözaltına alınan 14 kişiden 12´si, yaklaşık 16 saatlik sorgulamanın ardından cezaevine gönderildi. Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi´nin kapatılan DTP´li eski İlçe Başkanı Adnan Etli de PKK adına yasa dışı gösterileri organize ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Operasyon kapsamında tutuklanan Viranşehir Belediye Başkanı BDP´li Leyla Güven’e destek için Viranşehir Belediyesi işçileri bir saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!