X Files yıldızından Ecevit'e mektup

Güncelleme Tarihi:

X Files yıldızından Ecevite mektup
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2001 02:19

Türkiye'de izlenen ‘‘X Files-Gizli Dosyalar’’ adlı Amerikan dizisinin oyuncularından Gillian Anderson, Başbakan Bülent Ecevit'e Türkiye'de hayvan hakları ile ilgili bir yasa çıkarılması için mektup yazdı.

Amerikan TV Guide adlı televizyon dergisinin 29 Aralık sayısında yayımlanacak habere göre Anderson, Ecevit'e yazdığı mektupta, ‘‘Türkiye'de hayvan haklarını güvence altına alan bir yasanın bulunmadığını öğrenmenin şokunu yaşıyorum. Sizden böyle bir yasanın çıkarılması için elinizden geleni yapmanızı saygıyla rica ediyorum’’ diyor.

Hayvan hakları alanında mücadele eden PETA adlı kuruluşta görev alan Anderson, mektubunda, Türkiye'de köpekleri, develeri, ayıları ve horozları şiddet ve suistimalden koruyan yasaların olmamasına çok şaşırdığını dile getiriyor.

Türkiye'ye hayvan hakları konusunda mektup yazan ilk kişi Gillian Anderson değil. 1994 yılında ünlü Fransız yıldız Brigitte Bardot, hayvan haklarını koruma çalışmaları çerçevesinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e bir mektup yazarak, Gülhane'deki hayvanların olumsuz yaşam koşullarını şikayet etmişti.

Bardot bir yıl sonra da dönemin Çevre Bakanı Rıza Akçalı'ya bir mektup yazarak, Marmaris'teki deniz akvaryumunda sergilenen 4 yunus ile 2 morsun serbest bırakılmasını istemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!