Wood: Türklerle istihbarat işbirliği yapıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Wood: Türklerle istihbarat işbirliği yapıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 23:45

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Wood, terör örgütü PKK ile mücadelede istihbarat konusunda Türkiye ile iyi bir işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Wood, günlük brifinginde, PKK'ya karşı ABD ile Türkiye arasında istihbarat paylaşımının etkili şekilde sürüp sürmediğinin sorulması üzerine, “PKK konusunda Türklerle istihbarat işbirliği yapıyoruz. Bu iyi bir işbirliği” dedi.

Sözcü Wood, “istihbarat işbirliği etkili biçimde sürüyorsa, 300 terörist son saldırıda görülmeden nasıl ülkeye sızdı?” diye sorulmasının üzerine, “olayların nasıl geliştiğinin ayrıntılarını bilmiyorum, ancak bizim PKK'ya ilişkin konumumuz çok açık. Bu bir terörist örgüt. İnanıyoruz ki, PKK ortadan kalkmalı ve PKK'nın faaliyetlerinin durdurulması yönünde Türk ve Irak hükümetleriyle çok yakın şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino, kuzey Irak sınırındaki bu olaylardan kaygılanıp kaygılanmadıklarının sorulması üzerine, “Kaygılanıyoruz” yanıtını verdi.

Perino, “Onlardan (Türklerden ve Iraklılardan) koordinasyon içinde olunmasını ve birlikte çalışılmasını istedik, öyle de yapıyorlar. Başkan (George) Bush, yakınlarda Irak Devlet Başkanı (Celal) Talabani ile bunu (koordinasyonu) konuştu” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!