Wilson: PKK silahları nereden alıyor bilmiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Wilson: PKK silahları nereden alıyor bilmiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2008 11:39

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, “ABD, PKK ve diğer terör örgütlerine asla silah sağlamıyor. Bölgedeki silah tacirleri, ellerine nasıl geçirdiklerini bilemediğimiz ABD orijinli silah satıyor” dedi.

Haberin Devamı

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Büyükelçi Wilson ile ABD'nin Adana Konsolosu Eric Green'i makamında kabul etti. Kayhan, konuklara kentin tarihi, sosyal, kültürel yapısı ve ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Wilson, ziyaret edeceği yerlerle ilgili araştırma yaptığını, Hatay'ın tarihi hakkında önemli bilgilere sahip olduğunu, ayrıca kentte gelmeden önce bazı Hatay milletvekilleriyle bilgi alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Türkiye ile ABD'ye fırsat sağlayacak her konuyu değerlendirdiğini ifade eden Wilson, “Hatay hakkında gerekli bilgilere sahibim. Burada bazı kuruluşların yetkilileriyle de görüşmeler yapacağım. Her iki ülkenin çıkarları doğrultusunda hareket edeceğim” dedi.

Gazetecilerin, “Bazı PKK terör örgütü mensuplarının mağaralarında ABD silahları bulundu. Bir taraftan Türkiye'ye destek sağlanırken, bir taraftan ABD silahları bulunması çelişkili değil mi?” sorusunu yanıtlayan Wilson, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“ABD, PKK ve diğer terör örgütlerine asla silah sağlamıyor. Bölgedeki silah tacirleri, ellerine nasıl geçirdiklerini bilemediğimiz ABD orijinli silahlar satıyorlar. Bunlardan biz de rahatsızlık duyuyoruz. Ayrıca çok kapsamlı araştırmalar yaparak bu silahların nasıl elde edildiğini araştırıyoruz.”

Türkiye'nin AB'ye girmesinin ABD hükümeti tarafından desteklendiğine dikkati çeken Wilson, “Bölge açısından bu iyi bir model olur” dedi.

Irak'ta 1 yıl öncesine göre güvenlik konusunun daha iyi olduğunu belirten Wilson, Orta Doğu'nun barış çabalarına katkı sağladıklarını, Irak'ta merkezi yönetimin aldığı radikal kararların da bunda önemli rol oynadığını belirtti.

Wilson, gazetecilerin, Türkiye'nin gündeminde bulunan “türban” konusundaki sorusuna da “Türban Türklerin kendi arasında çözümleyeceği bir konudur. ABD, bu konuda asla taraf değildir” yanıtını verdi.

ABD'deki seçimleri ve ekonomik krizi değerlendiren Wilson, ABD ekonomisinde sorun yaşandığını doğruladı ve yakın zamanda toparlanılacağını kaydetti.

Konuşmalardan sonra, Vali Kayhan, Wilson ve Green'e tarihi Hatay Devlet Meclisi Salonunu gezdirerek bilgi verdi.

Haberin Devamı

Wilson, daha sonra, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu'nu ziyaret ederek kent hakkında bilgi aldı.

Wilson ve beraberindekilerin, Sen Piyer Mağara Kilisesi ile Hatay Arkeoloji Müzesi ve Samandağ'daki Titus Tüneli'ni gezeceği bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!