Wilders AB karşıtı siyaseti için müttefik arıyor

Güncelleme Tarihi:

Wilders AB karşıtı siyaseti için müttefik arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 14:48

Hollanda'da yabancılara yönelik sert eleştirileriyle tanınan aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders, Avrupa Birliği (AB) karşıtı söylemleri için Avrupa genelinde destek beklediğini açıkladı.

Ülkede 12 Eylül'de yapılacak erken genel seçimlere yönelik kampyanyasını AB'ye muhalefet üzerine kuran Wilders, geçen hafta hizmete soktuğu AB karşıtı internet sitesini uluslararası alana taşıdı. Hollandaca'dan sonra İngilizce bir internet sitesi de yayına koyan Wilders, Hollanda dışında yaşayan AB vatandaşlarının desteğini hedefliyor.

Wilders, yeni sitesinin hizmete girmesi üzerine yaptığı açıklamada, Avrupa genelinde destek beklediğini söyledi. Aşırı sağcı politikacının Hollandaca açtığı şikayet sitesine ilk üç gün içinde 75 bin kişinin başvurduğu kaydedildi.

AB komiserleri, AP üyeleri ve memurlarının yüksek oranda maaş aldıkları ileri sürülen sitede, bu yüzden Hollanda;nın Birliğe yaptığı yardımların kesilmesi gerektiği savunuluyor.

Bir Belçika televizyon kanalında yayımlanan habere de yer verilen sitede, AB kurumlarında işe başlayan yeni bir memurun aylık 4 bin 767, AP üyelerinin 13 bin 500, AB komiserlerinin ise 27 bin avro maaş aldıklarına dikkat çekiliyor.

İnternet sitesine ziyaretçilerin görüşlerini aktarabilecekleri bir anket yerleştiren Wilders, anket sonuçlarını 18 Ekim;de yapılması planlanan AB zirvesi öncesinde Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'a sunacak.

Seçim kampanyasını AB karşıtlığı üzerinden yürüten Wilders, Hollanda;nın AB;den ayrılmasını istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!