Wikipedia erişim engeli açıldı mı? Wikipedia ne zaman kapandı?

Güncelleme Tarihi:

Wikipedia erişim engeli açıldı mı  Wikipedia ne zaman kapandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2020 23:37

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu İnternet ansiklopedisi Wikipedia ile ilgili kararını duyurdu. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu siteye erişimin engellenmesini ihlal olarak değerlendiren kararının UYAP sistemi üzerinden gönderildiği hakimlik, erişimin engellenmesine ilişkin kararı tekrar ele aldı. Türkiye'deki kullanıcılar bu gelişmenin ardından Wikipedia erişim engeli kaldırıldı mı? sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Peki, Wikipedia açıldı mı? Wikipedia ne zaman kapandı? İşte, konuyla ilgili tüm detaylar.

Haberin Devamı

Ankara 1'inci Sulh Ceza Hakimliği İnternet ansiklopedisi Wikipedia erişim engeli ile ilgili kararını açıkladı. 29 Nisan 2017'den beri erişim engeli bulunan Wikipedia ile ilgili kararın verilmesinin ardından Türkiye'de bulunan kullanıcılar Wikipedia açıldı mı sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki, Wikipedia erişim engeli kaldırıldı mı? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

WİKİPEDİA AÇILDI MI? 

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun kararı gereğince erişimin engellenmesi kararının kaldırılmasına ve siteye erişimin sağlanmasına karar verdi.

Hakimlik, kararın gereğinin yerine getirilmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gönderilmesini de kararlaştırdı. Wikipedia 22.30 sularında erişime yeniden açıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan açıklamada (BTK) "Wikipedia ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Erişime açılması için operastörlere gerekli bildirim yapıldı" denildi.

Haberin Devamı

WİKİPEDİA NEDEN KAPANMIŞTI? 

Yüksek Mahkeme, "Türkiye'yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan yazı ve yorumlar yapıldığı" gerekçesiyle 29 Nisan 2017'de erişimin engellenmesi kararı verilen Wikipedia ile ilgili bireysel başvuruları incelemiş, erişimin engellenmesinin ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna hükmetmişti.

BAKMADAN GEÇME!