Wikileaks'i ekonomik kriz vurdu

Güncelleme Tarihi:

Wikileaksi ekonomik kriz vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 16:26

ABD ordusuna ve Dışişleri Bakanlığı’na ait gizli belgeleri yayımlayarak, geçtiğimiz yıl dünya kamuoyunu alt üst eden Wikileaks, mali sıkıntılar dolayısıyla diplomatik yazışmaların yayınına ara verdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Wikileaks kurucusu Julian Assange, Visa, MasterCard ve diğer şirketlerin mali “abluka”sı sonucu böyle bir karar aldıklarını, “bir süreliğine belge yayımlama faaliyetlerini askıya alarak kaynak yaratmak için çalışacaklarını” belirtti.

 

Assange açıklamasında, geçen yıl Aralık ayından bu yana, “Bank of America, Visa, MasterCard, PayPal ve Western Union tarafından Wikileaks’e keyfi ve kanunsuz bir mali abluka uygulanmaktadır. Bu saldırı gelirimizin yüzde 95’ini yok etti” denildi.

 

Ablukanın Cablegate adıyla bilinen Dışişleri Bakanlığı belgelerinin yayınlanmasıyla başlayan skandaldan sonraki 10 gün içinde başlatıldığı ve “Üst düzey ABD’li sağcı siyasetçiler tarafından, Wikileaks çalışanlarına karşı suikast çağrıları yapılmasını dahi kapsayan ABD merkezli siyasi bir saldırı” olduğu ifade edildi.

 

Haberin Devamı

Eski bir bilgisayar korsanı olan Assange, saldırının Wikileaks’e faaliyet masraflarının çok yüksek olduğu bir dönemde 10 milyonlarca dolarlık bağışa mal olduğunu söyledi.

 

Assange bu ablukaya karşı İzlanda, Danimarka, İngiltere, Avrupa Komisyonu, ABD ve Avustralya nezdinde hukuki işlem başlattıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!