Web yarışmasına ilgi büyük

Güncelleme Tarihi:

Web yarışmasına ilgi büyük
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2001 10:19

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlediği Web Tasarım Yarışması büyük ilgi gördü. 3 bin kişinin başvurduğu yarışmanın sonuçları, 30 Ağustos 2001 tarihinde açıklanacak. Yarışmada birinciye 1 milyar, ikinciye 500 milyon, üçüncüye de 250 milyon para ödülü verilecek

Haberin Devamı

TÜBİTAK Bilişim Hizmetleri Müdürü Doç. Dr. Serhat Çakır, yarışma için başvuruların sona erdiğini belirtti. ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yurtdışından çok sayıda kişinin yarışmaya katıldığını belirten Çakır, toplam 3 bin kişinin başvuruda bulunduğunu kaydetti.

TÜBİTAK'ta belirlenen jüri üyelerinin alınan başvurular üzerine bir ön değerlendirme yaptığını ifade eden Çakır, bu değerlendirmede yarışmacıların çalışmalarının titizlikle ele alındığını söyledi. Çakır, jürinin ilk incelemesinde 85 başvurunun arasından ödüle değer çalışmalarının belirlenmesini kararlaştırdığını bildirdi.

Çakır, değerlendirmeler sonucu yarışmada ilk 3 sırayı paylaşanların 30 Ağustos 2001 tarihinde açıklanacağını, ödül törenin de 14 Eylül 2001'de yapılacağını belirtti.

TÜBİTAK Bilişim Hizmetleri Müdürü Çakır, yarışmaya gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını, beklenenin üzerinde başvuru aldıklarını belirtti. Çakır, yarışmayı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını da dile getirdi.

Çakır, yarışmada birinci olan yarışmacının ürününün TÜBİTAK'ın web sayfası olarak kullanılacağını, kimin tarafından tasarlandığına yer verileceğini ve ayrıca 1 milyar lira para ödülü verileceğini kaydetti. Çakır, ikincinin 500 milyon, üçüncünün de 250 milyon lira para ödülü kazanacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!