Web sitesinden Ata’ya hakarete 4.5 yıl istendi

Güncelleme Tarihi:

Web sitesinden Ata’ya hakarete 4.5 yıl istendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 00:00

Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafını köpek bedeni üzerine monte ederek web sitelerinde yayınlayan Sultanahmet Cami Koruma ve İhya Derneği üyeleri ile site sorumlusu hakkında dava açıldı.

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün İstiklal Savaşı’nda çekilmiş kalpaklı fotoğrafını, köpek bedeni üzerine monte edip web sitelerinde yayımlamakla suçlanan Sultanahmet Cami Koruma ve İhya Derneği üyeleri ile site sorumlusu hakkında dava açıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyelerinin suç duyurusu üzerine açılan davada, sanıkların, Atatürk’ün hatırasına hakaretten, 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisleri istendi.

CD’YE KOPYALADILAR

ADD Beşiktaş Şube Başkanı Uğur Seten ile Kadıköy Şube Başkanı Birol Başaran, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir süre önce yaptıkları suç duyurusunda, Sultanahmet Cami Koruma ve İhya Derneği’ne ait, www.sultanahmetcami.com, www.sultanahmetcami.org, www.bluemosque.org sitelerinde Atatürk aleyhine, toplu olarak umuma açık bir yer olan internet yoluyla suç işlendiğini öne sürdüler. Delillerin karartılmasını önlemek için resmin internet sitesinde yer aldığı görüntüye ait CD’yi, savcılığa delil olarak sunan Seten ve Başaran’ın şikayetiyle başlayan soruşturma sonunda, www.sultanahmetcami.com sitesinin "Camiyi ziyaret eden ünlüler" kısmında Atatürk’ün kalpaklı bir fotoğrafının köpek gövdesine monte edilerek bırakıldığı, bu resmin uzun süre sitede kaldığı sonucuna varılarak dava açıldı.

SİTEYİ KURAN KORSANLARI SUÇLADI

İddianamede, Sultanahmet Cami Koruma ve İhya Derneği Başkanı Ramazan Apaydın ile yönetim kurulu üyesi Necati Sönmez ve idari yönetimdeki Yakup Sarı’nın, suçlamaları kabul etmediği, sorumluluğu, siteyi yapan kişiye attıkları anlatıldı. Site sorumlusu Feridun Ersen Özçelik’in de, kendisi tatildeyken, siteye saldırı düzenlendiği, resmin bu şekilde konulduğu yönünde ifade verdiği kaydedildi. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın sanıkları hakkında 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’un 1 ve 2’inci maddeleri gereği, 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis cezası istendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!