Washington’a gitmeden Ankara’da iktidar olacağız

Güncelleme Tarihi:

Washington’a gitmeden Ankara’da iktidar olacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2007 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "23 Temmuz sabahı yeni bir çığır açılacak. MHP, Washington gitmeden de Ankara’da iktidar olacak" diyor. Bahçeli şöyle konuşuyor:

"22 Temmuz’da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde aziz milletimiz, göstereceği irade ile kaybedilmiş yılların tahribatını telafi edecek ve MHP’nin tek başına iktidarını müjdeleyecek. 23 Temmuz sabahı yeni bir çağ ve çığır açacak. Sandıkta tamamen tasfiye olacak AKP zihniyetinden geride sömürü, ahlaksızlık, adaletsizlik, açlık, ilkesizlik, onursuzluklarla dolu acı hatıralar ve karanlık bir tablo kalacak. Başbakan Erdoğan ve arkadaşlarını bundan sonra bekleyen akıbet de Türk adaleti önünde hesap vermek olacak. MHP bu çürümüş zihniyetle tek başına hesaplaşacak ve yaklaşan iktidarında Türkiye’yi ayağa kaldıracak. Türk milliyetçileri henüz son sözünü söylemedi. Milliyetçilik, Orta Asya bozkırlarına kadar uzanan ulu bir çınardır. Mete’dir, Selçuk Bey’dir, Yavuz’dur, Atatürk’tür. Milliyetçilik sabırdır, çiledir, inançtır, çelikten bir yürektir. MHP, Türkiye’nin onuruna ve haysiyetine sahip çıkmak, milli ve manevi değerlerimizi ve milli çıkarlarımızı korumak, milli birliğimizin ve kardeşliğimizin bekçiliğini yapmak, temiz ve namuslu yönetim anlayışını hakim kılmak, devleti yağmalayan bütün soyguncu ve vurgunculardan hesap sormak için iktidara geliyor.

23 Temmuz MHP’si hazır

Müthiş müzakereci

Deniz Bölükbaşı
: Eski Büyükelçi. MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in yakın arkadaşı, siyasi tarihimizin ünlü ve renkli politikacısı Osman Bölükbaşı’nın oğlu. Deniz Bölükbaşı, AKP’yi tek başına iktidara getiren 3 Kasım 2002 seçim kararının alınmasında Bahçeli’nin danıştığı tek isim olarak biliniyor. Atina’da görev yaparken ASALA’nın suikastından ağır yaralanarak kurtuldu. Türkiye’nin Ege, Yunanistan, Kıta Sahanlığı, FIR Hattı, Kıbrıs dosyalarına hakim en iyi ’müzakerecisi’ olarak tanınıyordu. Kariyerine, AKP hükümetinin ilk döneminde ABD’nin Irak’a müdahalesi öncesi, Türkiye’den Kuzey Cephesi açılması talebinin ABD ile müzakeresinde "Başmüzakereci" unvanını da ekledi. Ankara 2. Bölge’den aday.

Yine baba ocağında

Tuğrul Türkeş:
Babası Alparslan Türkeş’in ani ölümü üzerine Genel Başkan Yardımcısı iken Genel Başkan Vekili oldu. 1997’de Bahçeli ile girdiği Genel Başkanlık yarışını kaybetti. MHP’den ayrılarak Aydınlık Türkiye Partisi’ni kurdu. Bir süre Genel Başkanlığı’nı yaptı. 3 Kasım seçimlerine DYP ile ittifak yaptı, ancak barajı aşamayan DYP ile birlikte Meclis’e giremedi. ’MHP’den ayrılmadılar’ diye büyük ablası ve eniştesi Hamit Homriş’e küsen Türkeş, yıllar sonra MHP’ye döndü.

Ecevit’in müsteşarı

Füsun Köroğlu:
Bülent Ecevit’in başbakanlığının son döneminde, müsteşar yardımcılığından başbakanlık müsteşarlığına terfi etti ve ’Ecevit’in müsteşarı’ olarak anıldı. Bu dönemde Bahçeli ile yakın ve sıcak mesaisi oldu. Köroğlu, Bahçeli ile iletişimini koparmadı ve zaman zaman ziyaret ederek Bahçeli’nin güvenini kazandı.

Şahin diplomat

Gündüz Aktan:
1941’de Safranbolu’da doğdu. 1967’de girdiği Dışişleri Bakanlığı’nda büyükelçiliğe kadar yükseldi. Bakanlıktan ayrıldıktan sonra TESEV ve ASAM başkanlıklarında bulundu. Radikal Gazetesi’nde köşe yazarı olan Aktan, Dışişleri’nin ’Şahinleri’ arasında sayılıyor.

Apo’ya idam verdi

Turgut Okyay:
Yıllarca Ankara 2 No’lu DGM Başkanlığı’nı yaptı. Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ı idama mahkûm edildiği davayı yürüten mahkemenin başkanlığını yaptı. Öcalan davasından sonra seçildiği Yargıtay üyeliğinden emekliye ayrıldı, CHP’de siyaset yapmak istedi. Okyay, CHP’nin "Kürtler’i küstürürüz" diyerek kendisini istemediğini açıkladı.

Futbolun bağrından

Saffet Sancaklı:
Kültürspor, Vefa, Beşiktaş, Eskişehirspor, Konyaspor, Sarıyer, Kocaelispor, Galatasaray, Kocaelispor, Fenerbahçe, Konyaspor’da futbol oynadı. Ligde 130 gol atarak ’100’ler Kulubü’ne adını yazdırdı. A milli forma altında 6 gol kaydetti. 1999’da FIFA lisansı alarak menajerliğe başladı. İstanbulspor’un sportif danışmanı ve Sancaklar Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı.

İstanbul Defterdarı’ydı

Kadir Boy:
İstanbul Defterdarlığı ile kamuoyunda tanınan ve yıldızlaştı.

Maliye Bakanlığı’ndan emekli oldu. 2 yıl önce MHP’ye katıldı.

K. Irak’a gidecekti

Erdal Sipahi:
Emekli Tümgeneral. 1 Mart 2003 tezkeresi Meclis Genel Kurulu’ndan geçseydi, Kuzey Irak’a girecek Türk kuvvetlerine komuta edecekti. MHP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na yüksek oyla seçilen Sipahi, askeri konularda Devlet Bahçeli’ye danışmanlık yapıyor.

Özel Kuvvet Komutanı

Abdullah Kılıçaslan:
Emekli Tuğgeneral. 4 Temmuz 2003’te Süleymaniye’de 11 Türk askerinin başına ABD askerlerince çuval geçirilmesi sırasında Özel Kuvvetler Komutanı (Köksal Karabay’ın) Yardımcısı idi. Memleketi Tokat’tan milletvekili olmak için MHP’den aday oldu.

Süper General

Kürşat Atılgan:
Emekli Tuğgeneral. Sürekli birincilikleri ve erken terfileri nedeniyle adı ’Süper General’e çıkmıştı. TSK’daki son görevi Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı idi. Bahçeli’nin hemşerisi olan Atılgan’ın Osmaniye ya da Adana’dan aday gösterilmesi bekleniyor.

En tanınan TRT’ci

Ertürk Yöndem:
1944’te Erzurum Aşkale’de doğdu. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan ve Yeşilçam’a kameraman olarak giren Yöndem, 1979’da prodüktör oldu. 1988’den sonra TRT 1’deki Perde Arkası programıyla ünlendi.

Cep Herkülü

Naim Süleymanoğlu:
1967 Mestan doğumlu. Bulgaristan’da başladığı halter yaşamını Türkiye’de en üst noktaya taşıdı. 3 kez olimpiyat şampiyonu olarak adını altın harflerle yazdırdı. Dünyanın ’Cep Herkülü’ olarak tanıdığı, olimpiyat, dünya ve Avrupa rekorları kıran Süleymanoğlu, sporu bıraktıktan sonra Uluslararası Halter Federasyonu Asbaşkanlığı yaptı. Türkiye Halter Federasyonu Asbaşkanı iken MHP’den aday oldu.

Dünya Şampiyonu

Mahmut Demir:
1970 Amasya doğumlu. Serbest güreşte olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu oldu. Üstün Hizmet Madalyası sahibi. Amasya Şekerspor Güreş Kulübü Başkanlığı, Suluova Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyeliği ve Pancar Ekiciliri Kooperatifi Başkanlığı yaptı. MHP’den adaylık için başvurunca spor müşavirliği görevinden ayrıldı.

Milli voleybolcu

Hüsnü Can:
1947 Ankara doğumlu. Milli voleybolcu, antrenör ve 9 yıl Voleybol Federasyonu Başkanlığı yaptı. Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevini milletvekili aday adaylığı nedeniyle bıraktı. Gazi Üniversitesi Spor Yüksekokulu Müdürlüğü de yaptı.

Yeşilçam temsilcisi

Serdar Gökhan:
1943’te Bolu’da doğdu. Çizgi roman ressamlığı yaptı. Bir süre küçük rollerde oynadı. Kadırgalı Ali ile başrole çıktı. Gökçe Çiçek, Irmak, Kara Doğan gibi filmlerde rol aldı.

Aktör ve şarkıcı

Gökhan Güney:
1957 Reyhanlı doğumlu. Gerçek adı Turan Yüceler. Bugüne kadar onlarca filmde rol aldı. Şarkılarıyla da sanat dünyasında kendisinden söz ettirdi. Güney, partinin şenliklerine katıldı.

Başbakan oğlu

Prof. Dr. Mithat Melen:
Eski Başbakanlardan Ferit Melen’in oğlu. 3 Kasım 2002 seçimlerinde de aday olmuş, ancak MHP’nin yüzde 10 barajını aşamaması sonucu Meclis’e girememişti. Melen, bir kez daha şansını deneyip, aktif siyasete girmek istiyor.

Haber Müdürü

Faruk Demirel:
Gazeteci. Halen Star TV Ankara Haber Müdürü olan, daha önce çalıştığı CNN Türk’te iken MHP Muhabirliği yapan Faruk Demirel, sürpriz bir şekilde adaylık için başvuranlardan.

Alevi inşaatçı

Hasan Zerek:
Tuncelili inşaatçı işadamı. Cem TV’nin ortaklarından.

Alevilere yönelik siyasi açılım çerçevesinde Tunceli’den adaylığa hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!