Vücudum savaş meydanı gibi

Güncelleme Tarihi:

Vücudum savaş meydanı gibi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 16:33

"Ünlü erkekleri ağlatan kadın" önce kolon kanseriyle sonra göğüs kanseriyle boğuştu. İyileşti ve çırılçıplak objektif karşısına geçti.

Haberin Devamı

SAM TAYLOR WOOD VE EN ÜNLÜ SERİSİ

Sanat dünyasının ünlü erkeklerinin gözyaşları içinde poz verdiği "Ağlayan Erkekler" serisi başta olmak üzere yaptığı birbirindern ilgin çalışmaarla tanıan İngiliz fotoğrafçı Sam Taylor- Wood, iki ayrı kanser türüyle mücadelesini ve bu arada geçirdiği degişimleri anlattı. 
 
Bugüne kadar genellikle objektifin arkasında duran 40 yaşındaki Taylor- Wood, bu kez Harper's Bazaar dergisinin özel sayısı için Mary McCartney in objektifine poz verdi.

Taylor- Wood'un kanserle ilk savaşımı bundan 10 yıl önce ilk çocuğunu dünyaya getridikten bir kaç hafta sonra başladı. Kolon kanseri tanısğ konulan fotoğrafçı uzun süre tedavi gördüb.

2000 yılında ise bu kez göğüs kanserine yakalandığnı öğrenen Taylor- Wood, hastalıkla mücadelisini sürdürdü. Göğsü alınan ve ikinci kez zorlu bir tedavi sürecinden geçen Wood, geçen yıl ikinci çocuğunu dünyaya getirdi.

Haberin Devamı

Sam Taylor Wood 'bir savaş meydanına' benzettiği vücuduna ilişkin şöyle konuşuyor: "Kendi bedenimle ilgili gerçek şu ki iki ayrı kanserle mücadele etti ve bana iki güzel çocuk kazandırdı."

Çıplak olarak objektif karşınısa geçmekten rahatsızlık duymadığını da belirten sanatçı "Karnımdaki ameliyettan kalan yara izini göstermekten hoşlanıyorum" dedi.

Fotoğraf çalışmalarıın yanısıra video sanat yapıtlarıyla da tanınan Sam Taylor- Wood 2000 yılında Uluslararası İstanbul Bienali'ne de katılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!