Volvo da araç geri çağırabilir

Güncelleme Tarihi:

Volvo da araç geri çağırabilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 10:21

Mart ayında Çinli Geely tarafından satın alınan otomotiv üreticisi Volvo, Avrupa'daki müşterilerini, bir motor probleminin araçlarında aniden hızlanmaya neden olması konusunda bilgilendireceğini, gerekirse araçları geri çağırabileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Şirket sözcüsü Per-Aake Froeberg konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Avrupa genelinde yaklaşık 30 ülkedeki 150 bin müşterimize, dizel motorlardaki partikül filtrelerinde artan yağ seviyesiyle ilgili bir teknik konuda inceleme yaptığımız bilgisini veriyoruz" dedi.

 

Froeberg, inceleme sonunda gerek görüldüğü takdirde toplu araç geri çağrısı yapabileceklerini de söyledi.

 

YAÄž SEVÄ°YESÄ°NÄ° KONTROL EDÄ°N

Ancak şirket sözcüsü şu anda müşterilerini, yağ seviyelerini kontrol etmeleri konusunda bilgilendirdiklerini ve bunun da zaten sorun olsa da olmasa da herkesin yapması gereken bir kontrol olduğunu söyledi.

 

Haberin Devamı

Froeberg, üzerinde çalışılan teknik problemi, "Motor yağının yanma odasına girip sanki ek yakıtmış gibi bir etki yaratma olasılığı sorun yaratıyor. Bu da motorun hızında artışa neden oluyor" dedi.

 

Bu sorun ilk defa, 2009 sonun da farklı müşterilerden gelen bazı şikâyetler sonrasında fark edildi. Problemin, dizel partükül filtresi olan beş silindirli dizel motora sahip sekiz modeli ilgilendirdiği belirtiliyor.

   Â

Froeberg, gönderilecek ilk bilgilendirme mektuplarının bu haftanın sonuna kadar müşterilerine ulaşacağını da belirtirken, yağ seviyesinin en üst düzeyde olduğunu gören Volvo kullanıcılarının yetkili bayilere başvurmasını da söyledi.

 

TOYOTA Ä°LE KIYASLANAMAZ Â

Froeberg, bir İsveç radyosuna verdiği röportajda, yaşanan sorunun Toyota'nın yaşadığı ve dünya genelinde 10 milyon aracın geri çağrılmasına neden olan hızlanma ve fren sorunlarıyla kıyaslanamayacağını da söyledi.

 

Froeberg, "En başta söylemesi gereken ve en önemli olan şey, problemin Toyota'nın yaşadığıyla aynı olmadığıdır. Aradaki en büyük fark şu; kullanıcıların yağ seviyelerini kontrol ederek bu sorunla karşı karşıya olup olmadıklarını anlama şansları var" dedi.

 

Haberin Devamı

Yaklaşık 10 yıl ABD'li Ford'un bünyesinde faaliyet gösteren İsveç markası Volvo, Mart ayında Çinli otomobil üreticisi Geely'e satılmıştı.

 

"TÃœRKÄ°YE Ä°LE BAÄžLANTISI YOK"

Volvo Car Türkiye, Volvo'nun İsveç Merkezi'nce yapılan açıklamada geçen dizel motorlardaki teknik arızanın Türkiye'de satılan otomobillerle ilgisi bulunmadığını duyurdu.

Volvo Car Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, Volvo Car Corporation'ın İsveç merkezince yapılan açıklamada bahsedilen 5 silindirli dizel motorlardaki teknik arızanın, Türkiye'de satılmış ve satılmakta olan otomobilleri etkilemediği bildirildi.

Volvo Car Corporation'un İsveç merkezi tarafından yapılan açıklamada, Volvo'nun 5 silindirli dizel araçlarının zamansız hızlanmasına yol açan dizel motorlarındaki bir sorundan ötürü 150 bin müşteriye uyarıda bulunulacağı ve gerekirse bu araçların onarıma çağrılacağı ifade edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!