Volvo, Ağustos’ta Türkiye’ye yeni model çıkarması yapacak

Güncelleme Tarihi:

Volvo, Ağustos’ta Türkiye’ye yeni model çıkarması yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 00:00

İsveçli üretici Volvo’nun V70 ile XC70 modelleri tamamen yenilerken, orta sınıftaki temsilcileri S40 ve V50’de makyaj gördü. Ağustos ayından itibaren Türkiye’ye bu 4 modelle çıkarma yapacak Volvo, yıl sonunda 3 bin adetlik satış hedefliyor.

YENİ V70: İsveçli üretici Volvo’yu uzun yıllardır station segmentinde temsil eden V70 yepyeni tasarımı ve teknolojisi ile yeniden yollara çıkıyor. Köşeli tasarımları ile otomotiv sektörüne damgasını vuran Volvo, yeni modelleri ile daha yuvarlak hatlara geçiş yapıyor. Volvo’nun daha önceleri en keskin hatlara sahip modellerinden biri olan V70, tasarımındaki yeni çizgileri ile daha yumuşak bir görünüme kavuşmuş. Baştan aşağı yenilenen yeni V70’in tasarımına genel olarak bakıldığında ön yüzün daha anlamlı bir ifadeye kavuştuğunu görmek mümkün. Tamamen yenilenen ön tampon yukarı doğru çekik farları bünyesinde barındırıyor. Şişkin motor kaputu öne doğru sivriliyor ve ’V’ şeklinde tampon üzerinde izini kaybediyor. Aracın şişik motor kaputu da, Volvo modellerinde görmeye alışık olduğumuş geniş omuz çizgisinin başladığı noktayı oluşturuyor. Volvo modellerinin temel tasarım detayı olan bu özellik, aracın daha özgün bir yapıya sahip olmasını sağlıyor. Araca yandan bakıldığında geniş cam yüzeyler dikkat çekiyor. V70’in arkasına geçildiğinde ise yine Volvo’ya özgü LED aydınlatmalı dikey stop grubu karşımıza çıkıyor. Yenilenen bagaj kapağı da önceki nesillerdeki gibi dik değil bombeli bir yapıda tasarlanmış.

Volvo V70’in dışında olduğu gibi içinde de birçok yeniliğe gidilmiş. Yeniden elden geçirilen iç mekanda özellikle konsol tasarımı dikkat çekiyor. İlk olarak S40 modelinde karşımıza çıkan ince tasarımlı konsol, V70’de de kendisine yer bulmuş.

YENİ XC70: Volvo’nun V70 modeli üzerinde geliştirdiği ve ilk kez 1996 yılında piyasaya sürdüğü 4X4 modeli XC70, yeni bir segmentin doğmasına da öncülük etmişti. Üçüncü nesil XC70, V70 ile aynı tasarımı paylaşıyor. Yola en yakın yerleri sert plastik ile kaplanan XC70, yüksek süspansiyon sistemi ile de off-road kabiliyeti olduğu hakkında ipucu veriyor. V70’in sunduğu tüm özelliklere sahip olan XC70, onlara ilave olarak Haldex tarafından geliştirilen 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip. 6 silindirli benzinli ve 5 silindirli dizel motorlarda kullanılan bu sistem sayesinde XC70 her türlü yol koşulunda rahatlıkla ilerleyebiliyor. XC70’te opsiyonel olarak sunulması planlanan Four-C özellikli aktif şasi kontrol sistemi sayesinde aracın gövde hareketleri sürekli olarak denetleniyor. Üç farklı seçim modu bulunan sistem off-road veya uzun yolculuklarda yol durumuna göre yüksekliğini kendisi otomatik olarak ayarlayabiliyor.

MAKYAJLI S40 VE V50: Volvo’nun orta sınıftaki temsilcileri S40 ve V50 de uğradıkları makyaj operasyonu neticesinde daha yeni bir görünüme kavuştular. Öncülerine oranla daha sportif bir yüze kavuşan S40 ve V50, yeni far tasarımları ile ailenin amiral gemisi S80’i hatırlatıyor. İç mekandaki farklılıkları ise yeni gösterge tablosu ve ahşap konsol kaplaması oluşturuyor. S40 ve V50’de 6 farklı motor seçeneği bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!