Vladimir Putin İspanya'yı ziyaret ediyor

Güncelleme Tarihi:

Vladimir Putin İspanyayı ziyaret ediyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 15:32

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki günlük resmi ziyaret için İspanya'nın başkenti Madrid'e geldi.

Haberin Devamı

Eşi Luidmila Putin ile gelen Vladimir Putin'e Madrid ziyaretinde Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da eşlik ederken, bugünkü programında Kral Juan Carlos görüşme ve akşam yemeği bulunuyor.

Putin, yarın Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero ile çalışma amaçlı öğle yemeğinde bir araya gelirken, öne çıkması beklenen ikili ekonomik ilişkilerin yanı sıra gündemde olan İran, Ortadoğu, uluslararası terörizm sorunları ve İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayınlanması sonrasında çıkan olayların ele alınması bekleniyor. Putin'in ziyareti sırasında, adli konularda ve uluslararası uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede işbirliğine ilişkin ikili anlaşmalar imzalanacağı da bildirildi.

İspanya ve Rusya arasında turizm, tarım, gemi inşaatı ve uzay araştırmalarında işbirliğini artırmayı öngören bazı belgeler de Rusya Devlet Başkanı'nın iki günlük ziyareti sırasında imzalanacak. 2005 yılı rakamlarına göre, İspanya ve Rusya arasındaki ticaret hacmi 6 milyar avro olmasına rağmen, ithalat ve ihracat oranlarında İspanya'nın yüzde 20.48'lik açığı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!