Vizesiz ilk tur Kos’a

Güncelleme Tarihi:

Vizesiz ilk tur Kos’a
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yunanistan-Türkiye dostluk rüzgarları, Ege'de meyvelerini vermeye başladı. Türkiye'den vizesiz ilk tur Kos Adası'na yapıldı. Turistleri çiçekle karşılayan Kaymakam Ksipolitas, ‘‘Daha uzun ve sık görüşmenin yolunu bulacağız’’ dedi.

EGE Denizi'ndeki adalara günübirlik vizesiz seyahat yapılarak Türkiye ile Yunanistan arasındaki yakınlaşmada bir adım daha atıldı. Yunanistan'ın Pire Kenti'ndeki Stinpoli Shipping Turizm ile Bodrum Feribot İşletmeleri arasındaki anlaşmaya göre, ilk vizesiz seyahat İstanköy'e (Kos) yapıldı.

Bodrum'da yaşayan eski İstanköylü Türklerin çoğunlukta olduğu 113 kişi, Yunanistan'a vizesiz seyahat etmenin sevincini yaşadı. Bodrum Belediye Başkanvekili Neşe Gökbel ve Bitez Belediye Başkanı Remzi Güngör'ün de yeraldığı grubu, İstanköy Kaymakamı Vasilis Ksipolitas karşıladı. Kaymakam Ksipolitas, pasaportlarıyla vize almadan gelen Bodrumlulara çiçek vererek şunları söyledi:

‘‘Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın serbest dolaşım olanağı veren Schengen hukukuna göre geldiniz. Konuyu inceleyip, daha uzun süreli kalmanın, karşılıklı daha sık görüşmenin yolunu bulacağız’’ dedi. Vizesiz seyahat etmenin komşu iki ülkeye de yarar getireceğini belirten Bitez Belediye Başkanı Remzi Güngör de, 40 yıl önce İstanköylü ve Bodrumlu balıkçıların vizesiz birbirine gidip geldiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!