VIP’ler okul yolunda

Güncelleme Tarihi:

VIP’ler okul yolunda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2011 00:00

Limuzin ve şoförlerini arkada bırakarak; bir ellerinde çocukları diğer ellerinde okul çantasıyla, her anne-baba gibi okula yürüyerek giriyorlar. Çocuklarının okula başlama heyecanıyla kırmızı halıları, gişe gelirlerini ve borsa endeksini unutup, çocukları için heyecanlanan sıradan insanlar oluyorlar.
Brad Pitt Ray-Ban gözlükleriyle, geleceğin İspanya kralı gri şapkasıyla, Liz Hurley Dolce&Gabbana tayyörüyle ve Madonna eşofmanıyla okul kapılarında bekliyor. Bekleme listesi, kayıt, veli toplantısı, çocuklarla görüşme, okul kayıt işlemleri ve okul kuralları listesinin sıkı sıkıya okunması gibi aşamalardan geçiyorlar. Çünkü bu ünlü yıldızlar biliyor ki, çocuklarını yazdırdıkları dünyanın en iyi okulları ve burada ayrıcalık yapılmasından hoşlanılmıyor. Bu durum sadece ilkeler gereği değil, basit bir matematik hesabı: Le Figaro Madame’ın haberine göre, bu lüks ve ciddi okullarda çocuğunu okutmak isteyen yüzlerce yıldız sırada bekliyor.

ANGELINA JOLIE
Moliere’in dilinde eğitim


Başta Brangelina çifti ve Madonna olmak üzere, Amerikan yıldızları uluslararası Fransız liselerine büyük ilgi gösteriyor. Fransa’nın ‘hak etmeye dayalı laik ve cumhuriyetçi eğitimine’ saygı duyduklarını belirtiyorlar. Annesi Fransız olan Angelina Jolie, Fransız okullarınından şaşmıyor. Shiloh, Pax ve Maddox’u yönetmen olarak ilk filmini çektiği Budapeşte’deki Fransız okuluna gönderiyor. Ve her akşam çocuklarını almak için okula bizzat kendisi gidiyor. Brangelina çifti Los Angeles’ta da çocuklarını Fransız okuluna gönderiyor. Jolie, “Çocuklarım olabilecek en normal ortamda ve Moliere’in dilinde eğitim görsün istiyorum” diyor.

KİM HANGİ OKULA GÖNDERİYOR

* Ünlü manken Claudia Schiffer, çocukları Caspar ve Clementine için, Londra’daki en seçkin okullardan Wetherby School’u seçmiş.
* Scientology tarikatından olduğu bilinen Tom Cruise ile Katie Holmes’un çocukları Suri ise Los Angeles’ın en sıkı okullarından, yemeklerde şeker ve tuzun yasak olduğu New Village Academy’e gidiyor.
* Liz Hurley de Schiffer gibi, üniformayla gidilen Wetherby School için yılda 22 bin Euro ödemeyi tercih eden ünlülerden.
* Elle Macpherson oğlu Aurelius’u Notting Hill’e gönderiyor.
* Yaşam tarzları ve sadelikleriyle beğeni kazanan Barack-Michelle Obama çiftiyse kızları Sasha ve Malia Obama’yı Washington’daki çevreye duyarlı, çok yönlü eğitim veren prestijli okul Sidwell Friends School’a gönderiyor.
* İspanya Prensi Felipe ve eşi Letizia çocukları Eleonor ve Sofia’yı, daha çok kraliyet protokolünün kararıyla, Madrid’deki Santa Maria de los Rosales’e götürüyor.

ÜNLÜ AMA RAHAT

Aktris Kate Winslet çocukları Mia Honey ve Joe Alfie’yi de son derece rahat kıyafetlerle okula getiriyor. Ünlü aktris Meg Ryan ve kızı Daisy de aynı New Yorklu rahatlığıyla okula gidiyor. Sarah Jessica Parker ve oğlu James Wilkie, New York’un en iyi okuluna aynı sadelikle gidiyor. Fransız Charles de Gaulle lisesine giden Madonna’nın kızı Lourdes da sıradan biri gibi davranıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!