Villa cinayeti çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Villa cinayeti çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 13:05

Çekmeköy’de bekçi olarak çalıştığı villanın bahçesindeki su kuyusunda bıçaklandıktan sonra atılmış olarak bulunan Hasan Öztürk cinayeti aydınlatıldı. Polis Hasan Öztürk (51)’ün 50 lira borç verdiği ve geri almak için kavga ettiği Emrah B. (19) tarafından öldürüldüğünü tespit etti. Şüpheli ve cesedin taşınmasına yardım eden 2 kişiden biri gözaltına alındı, diğeri askerde olduğu için Merkez Komutanlığı'na bildirildi.

Haberin Devamı

CESET KUYUDA BULUNMUŞTU

İstanbul’da geçtiğimiz Ekim ayında polise başvuran Selahattin E., eniştesi Hasan Öztürk’ten haber alamadıklarını söyleyerek kayıp müracaatında bulundu. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada Hasan Öztürk’ün çalıştığı villanın bahçesinde yapılan incelemede kan izleri bulundu. Polis, kan izlerinin sitenin bahçesinde bulunan su kuyusuna doğru gittiğini fark etti. Kuyuda yapılan incemede Hasan Öztürk’ün cesedine ulaşıldı. Ceset üzerinde yapılan incelemede Öztürk'ün bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi.

GÖRÜNTÜLER CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri Hasan Öztürk’ün kim ve neden öldürüldüğünü tespit etmek için bölgedeki tüm güvenlik kamera kayıtları incelendi. Görgü tanıkları Hasan Öztürk’ün öldürüldüğü gün arkadaşları ile kahvede otururken gelen bir telefon üzerine dışarı çıktığını ve arayan kişiyle çok şiddetli tartıştığını söyledi. Bunun üzerine güvenlik kamera görüntüleri kullanılarak Hasan Öztürk telefondaki kavganın ardından çıktığı kahveden itibaren takibe alındı. Hasan Öztürk’ün bir internet kafenin önüne gittiği ve burada bir kişiyle tartıştığı görüldü. Görüntülerdeki kişinin Hasan Öztürk’ün oradan ayrılmasının ardından peşinden gittiği belirlendi.

Haberin Devamı

Yapılan çalışmada Hasan Öztürk’ün tartıştığı kişinin Emrah B. Olduğunu belirledi. Emrah B.’nin ilişkilerini inceleyen dedektifler cinayet saatinden hemen sonra aradığı iki arkadaşını da tespit etti. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gün yaptıkları operasyonda Emrah B., ve H.K.(19)’yı gözaltına aldı. Diğer şüpheli O.B’nin askerde olduğu tespit edildi.


CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Kayıp Şahıslar Büro Amirliğinde ifade veren Emrah B., işlediği cinayeti itiraf etti. Babası ile birlikte kağıt toplama işi yaptığını söyleyen Emrah B., “ondan 50 lira borç almıştım. Ancak bir türlü ödeyemedim. Bu nedenle beni sık sık arıyordu. Bana hakaret edip parayı ödememi istiyordu. Olay günüde arayıp borcu ödemek için birkaç gün daha istediğimde bana hakaret etti. Ardından internet kafeye gelip beni öldürmekle tehdit etti. Ben uyuşturucu kullanıyordum. Bir süre tedavi görmüştüm. Babam beni 'bıraktı' sanıyordu. Halen uyuşturucu kullandığımı babama söyleyeceği, tehdidini savurunca onun peşinden gittim. Ona yapmamasını söyledim. Aramızda yine kavga çıktı. Bir bıçak çıkarıp bana saldırdı. Bıçağı elinden alıp onu bıçakladım. Daha sonra oradan kaçtımö dedi.

Haberin Devamı

ARKADAŞLARINDAN YARDIM İSTEMİŞ

Bir süre sonra geri döndüğünü anlatan Emrah B. “Cesedi ortadan kaldırmak için arkadaşlarımdan yardım istedim. Önce gelmek istemediler. Bunun üzerine tek başıma taşımaya çalıştım. Tam bu sırada H.K., yardıma geldi. Birlikte cesedi kuyuya attık. Olayda kullandığım bıçağı önce sobada yaktım. Daha sonra Üsküdar’da denize attım.ö dedi.

Poliste işlemleri tamamlanan Emrah B., ve suçlamaları kabul etmeyen H.K., adliyeye sevk edildi. Askere gittiği belirlenen şüpheli O.B.’nin ifadesinin alınması için Merkez komutanlığına yazı yazıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!