ViewSonic’ten yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

ViewSonic’ten yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2007 10:43

LCD ve CRT bilgisayar monitörlerinin yanı sıra LCD televizyon ve diğer görüntüleme ürünleriyle de tanınan ViewSonic, 30 Ocak – 1 Şubat tarihleri arasında Amsterdam’da düzenlenen ISE 2007 Fuarı’nda yeni ürünleriyle gövde gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

Avrupa Pazarlama Müdürü ve Başkan Yardımcısı Mel Taylor ile Görsel Çözümler İş Geliştirme Müdürü Paul Farrow tarafından tanıtılan ürünlerin ilki, darbelere ve dış etkenlere karşı güçlendirilmiş avuçiçi bilgisayarlar oldu. Dahili Wi-Fi, Bluetooth, barkod okuyucusu, GPS, dijital fotoğraf makinesi, parmak izi okuyucusu gibi birçok özelliği bünyesinde barındıran V38t serisi avuçiçi bilgisayarlar, perakende, lojistik, kamu güvenliği ve sağlık sektörlerinin ihtiyaçları göz önünde tutularak tasarlandı.

 

Microsoft’un PPC 2003 işletim sistemiyle çalışan V38r avuçiçi bilgisayarlar, toz, nem ve aşırı sıcak-soğuk gibi uç ortamlarda sorunsuz çalışabiliyor. 802.11b/g kablosuz iletişim protokolü sayesinde güvenli mobil bağlantı yapabilen cihazlar, 3,5 inçlik 240x320 LCD ekranlarla ve 520 MHz Intel Xscale işlemciler ile donatıldı. Ürünlerin önemli bir özelliği de, cihazı kapatmaya gerek duymadan şarjı azalan pilin çıkarılabilmesi ve yenisinin takılabilmesi.

Haberin Devamı

 

ViewSonic’in duyurusunu yaptığı bir diğer ürün V212 kablosuz ince istemci tablet. Bu ürün, kablosuz bir ağ ortamında, kullanıcısının masaüstü bilgisayarına ulaşmasını sağlıyor. Özellikle sağlık, lojistik ve eğlence sektörlerine hitap eden ürün, 10 inçlik dokunmatik bir ekrana sahip. Kullanıcılar bu ekran ile dosyalarına, verilerine, videolarına ve veritabanlarına kablosuz ağ içinde herhangi bir noktadan ve bilgisayar taşıma gereği duymadan erişebiliyorlar. 802.11b/güvenlik bağlantı protokolü ile güvenli bağlantı imkanı sunan V212, Microsoft CE.Net işletim sistemi ile kullanıcılara alışık oldukları Windows tabanlı arayüzünden işlem yapma olanağı sağlıyor. 520 MHz Intel Bulverde işlemci, ayrı bir video işlemcisi ve dahili hoparlörleriyle de ürün, kullanıcısına güçlü mobil bilgi işlem keyfini yaşatıyor. Oynar hiçbir parçası olmayan V212, bu sayede darbe alması durumunda kırılma, arızalanma gibi olasılıkları en aza indiriyor.

Haberin Devamı

 

ViewSonic, ISE 2007’de WPG-100 kablosuz sunum adaptörünü de tanıttı. WPG-100, kullanıcıların PC’lerini VGA veya DVI bağlantı özellikli her türlü projeksiyon cihazına, LCD televizyona ya da masaüstü ekrana kablosuz olarak bağlıyor. Bağlantı kurulduktan sonra kullanıcı, gerekli sürücü dosyasını bağlandığı cihazdan bilgisayarına indirip kuruyor ve sunumunu yapmaya başlıyor. Ürün, 1024x768 boyutlarında çözünürlüğü destekleyebiliyor.

 

ViewSonic’in 42 inçlik LCD ağ ekranı ND4210w ise ayrıca bir PC’ye gereksinim duymadan mevcut kurumsal IP ağlarına bağlanabiliyor. Böylece, farklı medyaların ekrana yansıtılması mümkün oluyor. Perakende, eğlence, ulaştırma gibi sektörlerin çok işine yarayacak bu ürün, kullanıcıların içeriği ekranın sabit diskinde saklamasını ve uzaktan yönetmesini sağlıyor. Ekranın 40 GB’lik dahili sabit diskinde Macromedia Flash, Dreamweaver ve Frontpage dosyaları gibi çok çeşitli formatlar ve video kayıtları depolanabiliyor. Benzer bir çözümü halihazırda kullanan şirketler için ise ViewSonic, NMP-500 Ağ Medya Oynatıcısı’nı üretti. Bu cihaz, aynı amaçla kurulmuş olan ekranlara görüntü aktarılmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

 

Bütün bu ürünler, ViewSonic Avrupa bünyesinde yeni kurulan Görsel Çözümler bölümünce tasarlanıp geliştirildi. Paul Farrow’un başkanlığında çalışacak olan Görsel Çözümler, mobil ve interaktif çözümlere odaklı çalışmalar yürütecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!