'Verimsiz' diye işine son verildi

Güncelleme Tarihi:

Verimsiz diye işine son verildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2009 15:15

Zehirli deniz analarının özel olarak işlenip, ihraç edilmesi yönünde proje hazırlayan zabıta görevlisi Ümit Filiz'in, Bandırma Belediyesi'ndeki işine, “verimsiz” olduğu gerekçesiyle son verildi.

Haberin Devamı

Ticaret lisesi mezunu 37 yaşındaki zabıta görevlisi Ümit Filiz, deniz analarının, Marmara, Akdeniz ve Ege'de işlenmediğini, bu nedenle milyonlarca doların ekonomiye kazandırılmayı beklediğini belirtti.

Bu doğrultuda, işlenmeyen zehirli deniz analarının ekonomiye kazandırılması için bir proje geliştirdiğini ifade eden Filiz, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğüne ulaştırdığı projenin, olumlu karşılandığını dile getirdi.

Projenin hayata geçirilmesi durumunda, ağustos-eylül döneminde 6 milyon doların üzerinde ihracat geliri sağlanabileceğini öne süren Filiz, işlenmiş deniz analarına, Uzak Doğu ülkelerinin ilgi göstereceğini kaydetti.

Bir yandan projeyle ilgilendiğini bir yandan belediyedeki görevine devam ettiğini anlatan Filiz, şunları söyledi:
“Böyle bir projeyi hayata geçirmeye çalışırken, bu sabah gereksiz işlerle uğraştığımı söyleyerek, işime son verdiler. İşsizler kervanına katıldım. Bugüne kadar işten atılmamı gerektirecek hiçbir uygulama ve davranışın içerisinde bulunmadım. 3 yıldır çalıştığım belediyeden, 3 bin lira civarında kıdem tazminatı ödenerek çıkartıldım. Zaten her yerden tebrik telefonları gelirken, Belediye Başkanı Sedat Pekel bir kere bile arayıp, tebrik etmedi.”

“ÇİN'DEN BİR FİRMA İLGİ GÖSTERDİ”

Evli ve 5 aylıkbir çocuğu olan Filiz, bundan sonra ne yapacağı sorusuna, “İlgili bakanlıklar, gerekli incelemeleri yapıyor. Projemin hayata geçirilmesi noktasında oldukça mesafe alındı. Ayrıca bir Çin firması, ortaklık kurmak için öneride bulundu. Görüşmelerimiz devam ediyor” yanıtını verdi.
Filiz, projeyle ilgili Avrupa Birliği Destekleme Fonlarına da başvuracağını kaydetti.

VERİMSİZ OLDUĞU İÇİN ÇIKARILDI

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ise zabıta görevlisi Ümit Filiz'in hazırlanan raporlar doğrultusunda işten çıkarıldığını belirterek, “Ümit Filiz'in, deniz analarıyla ilgili çalışmasından bilgim yok. Tamamıyla verimsiz olduğu için işten çıkarıldı. İşten çıkarılmasının, projesiyle ilgisi yok. Çevreye saygılı bir insan olarak, deniz analarıyla ilgili projenin önüne neden set çekmeye çalışayım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!